• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 15:00. Dinamo-Auto - Milsami

17 oct 2021 de Victor Daghi

 

Dinamo-Auto - Milsami

 

17 octombrie. Ternovca, stadionul Dinamo-Auto
Arbitru: Roman JITARI
Asistenți: Artur MACOVEI și Mihail PERCIULEAC

Al 4-lea oficial: Andrei BREGUȚA

 

Dinamo-Auto: 16.Maxim BARDÎȘ, 4.Andrei NOVICOV, 5.Igor CHIPERI, 6.Artiom BILINSCHII, 8.Orkhan GURBANLI, 9.Octavian BULAT, 14.Alexandru STARÎȘ, 19.Maxim MIHALIOV, 21.Dan PUȘCAȘ, 22.Marin CĂRUNTU, 30.Serghei GAFINA

Rezerve: 1.Cristian APOSTOLACHI, 2.Valeriu GAIU, 7.Serghei SCHIȚENCO, 10.Vadim CEMÎRTAN, 17.Alexandr CUZMENCO, 18.Maxim BLAJCHIN, 26.Abdula GENAEV, 27.Marius MANOLE

Antrenor: Igor DOBROVOLSKI

 

Milsami: 1.Emil TÎMBUR, 4.Igor ARHIRII, 8.Gheorghe ANDRONIC, 14.Vadim DIJINARI, 16.Alexandru ANTONIUC, 19.Dan PÎSLA, 20.Vitus AMOUGUI, 22.Sergiu ISTRATI, 23.Vadim BOLOHAN, 24.Eugen ZASAVIȚCHI, 98.Igor LAMBARSCHI 

Rezerve: 31.Victor BUGA, 5.Ion GHIMP, 7.Nichita IURAȘCO, 15.Sergiu NAZAR

Antrenor: Serghei DUBROVIN

 

Dinamo-Auto Tiraspol și Milsami Orhei se întâlnesc astăzi, de la ora 15:00, în cel de-al treilea meci al etapei a XIV-a a Diviziei Naționale. Partida de la stadionul Dinamo-Auto din Tiraspol va fi transmisă în direct de postul de televiziune Moldova 2. De asemenea, jocul va fi retransmis de site-ul nostru, pagina de Facebook Divizia Națională și portalul Moldfootball.

 

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a stabilit noi măsuri de sănătate publică pentru limitarea răspândirii infecției COVID-19 în cadrul evenimentelor publice desfășurate în aer liber. 

 

Cele două formații au jucat primul lor meci direct în optimile de finală ale Cupei Moldovei, ediția 2012/13, iar Milsami s-a impus cu 3-1. Tot în cadrul acestei competiții, „vulturii roșii” au mai câștigat un duel cu dinamoviștii, scor 3-0, în sferturile ediției 2015/16. 

 

Restul meciurilor directe (27) au fost în Divizia Națională. În total, Milsami a adunat 17 victorii, Dinamo-Auto - 6, iar alte patru meciuri s-au terminat nedecis. Golaverajul este de partea “vulturilor roșii”: 56-20. 

 

În stagiunea trecută, echipele au obținut câte o victorie, iar alte două partide s-au terminat la egalitate.

 

Cel mai recent duel dintre cele două formații s-a disputat pe 21 august 2021, la Orhei, iar gazdele s-au impus cu 4-1, golurile fiind marcate de Artiom Puntus-3, Sergiu Nazar, respectiv, Artem Fedorov.

 

Dinamo-Auto a fost învinsă de vicecampioana Petrocub cu 6-1 în ultima etapă. Formația din Tiraspol, cu 14 puncte, se situează pe locul 6 în clasament.

 

De partea cealaltă, Milsami a cedat în partida cu campioana Sheriff cu 1-0 și a căzut pe locul doi în clasamentul Diviziei Naționale, cu 27 de puncte.

 

Astfel, s-a încheiat seria pozitivă a formației Milsami compusă din 12 meciuri fără înfrângere în Divizia Națională (9 victorii, 3 remize).

 

Doi jucători, fundașul Petru Racu și mijlocașul Alexandru Dedov sunt suspendați pentru meciul de azi din cauza cumulului de cartonașe galbene.

 

Pe 12 octombrie, Milsami a susținut, la Vadul lui Vodă, un meci amical cu Naționala de juniori U19 a Moldovei. Micii tricolori s-au impus cu 2-1, golul orheienilor fiind marcat de Dan Pîsla.