• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Declarațiile antrenorului Ștefan Stoica înaintea meciului Moldova U21 – Gibraltar U21

11 oct 2021 de Victor Daghi

Naționala de tineret a Moldovei va disputa mâine, de la ora 19:00, la stadionul Zimbru din Chișinău, meciul cu Gibraltar, din preliminariile Campionatului European U21. Vă prezentăm declarațiile antrenorului Ștefan Stoica:

 

- Noi trebuie să facem mâine un rezultat bun! Acum trebuie să găsim soluția cea mai corectă. Nu ne-am transformat peste noapte în Barcelona, dar suntem o echipă care luptă pentru fiecare balon și, cu multă muncă și cu disciplină, o să reușim. Adversarul nu este atât de puternic cum au fost alte echipe până acum, asta știm cu toții, dar Gibraltarul este o echipă care se apără în 5-4-1, foarte aglomerat și va fi foarte greu. Trebuie să avem o execuție bună sau să reușim ceva dintr-o fază fixă ca să putem să-i deschidem în continuare.

 

- În comparație cu meciul trecut acum trebuie să urcați mai des în atac…

- Cu siguranță trebuie să ajungem cu mai mulți oameni în careul advers. Probabil vom fi nevoiți să facem un joc pozițional. Gibraltarul în toate meciurile s-a apărat foarte aglomerat, în două linii, așteaptă un contraatac, joacă cu mingi lungi spre un atacant bun, cu o viteză destul de bună. Cred că la viteză suntem mai bine decât ei, trebuie să găsim ritmul și sper să luăm cele 3 puncte, care ne sunt foarte necesare din toate punctele de vedere.

 

- Spectatorii moldoveni pot să devină mâine al 12-lea nostru jucător?

- Sigur că da! Cel puțin în jocul trecut totul era pozitiv, iar noi simțim lucrul acesta. La Orhei oamenii au fost lângă noi. Joacă un rol foarte mare atunci când Naționala de tineret este susținută așa cum trebuie, oamenii au răbdare, până la urmă e țara noastră și trebuie s-o ajutăm. Este un joc în care ne trebuie neapărat victoria! Urmează două jocuri infernale în deplasare, cu Elveția și Bulgaria, și trebuie să luăm ce e al nostru și o să luptăm pentru asta.

 

                                                                                          Clasamentul la zi în grupa E:

 

 

Biletele la meciul Moldova U21 - Gibraltar U21 pot fi procurate doar online pe site-ul BILETE.FMF.MD. Prețul este de 30 și 60 lei.

 

Accesul pe stadion va fi posibil doar respectând toate cerințele Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP).  

 

Foto: Eugen CARABULEA