• Fii alături de Echipa Țării

Un teren de fotbal a fost inaugurat la Ialoveni cu suportul FMF

07 oct 2021 de Maria Teeşanu

Un nou mini-teren de fotbal a fost dat în exploatare în cadrul programului FMF “Toţi împreună”. De această dată în orașul Ialoveni.

La deschiderea oficială au participat președintele raionului Ialoveni, Mihail Silistraru, vicepreședinții raionului Ialoveni, Andrei Eremia, Victoria-Marian Bogus și Galina Tonu, primarul orașului Ialoveni, Sergiu Armașu, vicepreședintele Federației Moldovenești de Fotbal, Dragoș Hîncu, alți oaspeți și oficiali.

Evenimentul a culminat cu un meci amical de fotbal dintre echipa funcționarilor publici ai Consiliului raional Ialoveni și membrii poliției și procuraturii a orașului Ialoveni. De asemenea au fost petrecute diverse probe sportive pentru jucătorii de fotbal din Clubul Sportiv Fulger și fetele din clasele primare ale orașului Ialoveni, care deja au efectuat pe noul teren al 12-lea antrenament din cadrul proiectului Playmakers.

La final de eveniment reprezentanții raionului Ialoveni au înmănat vicepreședintelui FMF, Dragoș Hîncu, diplomă de onoare pentru suport și dezvoltarea fotbalului în orașul Ialoveni și firmei 5AQ Invest pentru efectuarea lucrărilor de construcție a terenului.

Dezvoltarea infrastructurii este una dintre direcțiile prioritare în activitatea Federației Moldovenești de Fotbal. Susținerea unor astfel de proiecte este importantă în perspectiva ridicării calității nivelului jocului și atractivității pentru suporteri. Începând cu anul 2005, în țara noastră au fost date în exploatare peste 500 de mini-terenuri de fotbal cu suprafață artificială.