• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 15:00. Sfîntul Gheorghe – FC Florești

01 oct 2021 de Victor Daghi

 

Sfîntul Gheorghe – FC Florești

 

1 octombrie. Chișinău, stadionul Zimbru-2
Arbitru: Igor BOȘCA
Asistenți: Denis BORISOV și Natalia CEBAN

Al 4-lea oficial: Dumitru MUNTEAN

 

Sfîntul Gheorghe: 1.Maxim RAILEAN, 3.Mihail ȘTEFAN, 5.Vitalie PLĂMĂDEALĂ, 8.Alexandru OSIPOV, 11.Fredlin MOMPREMIER, 16.Ion BORȘ, 18.Ion DRAGAN, 32.Evgheni OANCEA, 88.Nicolai SOLODOVNICOV, 97.Anatolie PREPELIȚĂ, 99.Maksym PYROHOV
Rezerve: 25.Nicolai CALANCEA, 4.Artiom LITVEACOV, 14.Emmanuel OWUSU, 15.Maxmillian Ugochukwu IHEKUNA, 17.Petru OJOG, 19.Serghei SVINARENCO, 21.Eugeniu SLIVCA, 22.Jibril IBRAHIM, 23.Ilie DAMAȘCAN, 98.Victor STÎNĂ 

Antrenor: Stanislav LUCA

 

FC Florești: 13.Vladislav LIHAREV, 4.Ivan VOROPAI, 5.Feodor ANDRIUHIN, 9.Andrei COBEȚ, 15.Hamed FONDIKOU, 19.Denis MACALICI, 23.Constantin MANDRÎCENCO, 25.Igor BONDARENCO, 29.Ifechukwu Okechukwu AMOBI, 30.Sandu MATEESCU, 99.Vladimir GHINAITIS
Rezerve: 12.Anton COVAL, 10.Grigore COȘCODAN, 17.Ion DANILOV, 22.Laurențiu CHIȚANU, 55.Vladimir COVCENCO, 77.Maxim PLEȘCA

Antrenor: Iuri GROȘEV

 

Sfîntul Gheorghe Suruceni și FC Florești se întâlnesc astăzi, de la ora 15:00, în primul meci al etapei a XIII-a a Diviziei Naționale. Partida de la stadionul Zimbru-2 din Chișinău va fi transmisă în direct de postul de televiziune Moldova 2. De asemenea, jocul va fi retransmis în direct de site-ul nostru, pagina de Facebook Divizia Națională și portalul Moldfootball.

 

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a stabilit noi măsuri de sănătate publică pentru limitarea răspândirii infecției COVID-19 în cadrul evenimentelor publice desfășurate în aer liber. 

 

Cele două echipe s-au întâlnit până acum de 5 ori în Divizia Națională și de fiecare dată s-au impus “sfinții”. Golaveraj 18-4.

 

Cel mai recent meci dintre aceste echipe s-a disputat pe 15 august 2021, în etapa a VI-a. “Sfinții” au învins cu 5-1. Alexandr Suvorov și-a trecut în cont o “dublă”, iar celelalte goluri au fost marcate de Nicolai Solodovnicov, Victor Stînă, Jibril Ibrahim, respectiv, Eugeniu Rebenja.

 

Pe 28 septembrie pagina de Facebook a clubului din Suruceni a anunțat că “conducerea clubului Sfîntul Gheorghe și antrenorul Serghei Cebotari au ajuns la un acord privind rezilierea amiabilă a contractului, o decizie luată în contextul perioadei mai puțin bună pe care o traversează echipa noastră. În acest sens, pentru binele clubului, cele două părți implicate au decis, de comun acord, să înceteze colaborarea. Îi mulțumim mult tehnicianului pentru munca depusă la clubul nostru, pentru faptul că sub îndrumarea lui, FCSG a obținut medaliile de vicecampioană a Moldovei, a debutat în cupele europene, și-a trecut în cont primele sale două trofee oficiale, Cupa și Supercupa Moldovei, și îi dorim mult succes în carieră”.

 

În aceiași zi, FCSG a anunțat numele noului antrenor – Stanislav Luca, fostul secund al lui Cebotari.

“În vârstă de 35 de ani, Stanislav Luca face parte din Familia FCSG, începând cu 2016. Inițial, acesta a evoluat ca jucător pentru gruparea noastră până-n 2018, an în care a preluat și funcția de antrenor al echipei a doua a FCSG, alături de care, tot în același sezon, a câștigat titlul în Divizia Tineret-Rezerve. Ulterior, datorită, inclusiv și acestei performanțe, Stanislav Luca a fost numit antrenor secund al primei echipei. Astfel, din 2019 și până în prezent, tehnicianul a contribuit enorm la obținerea celor mai mari rezultate din istoria clubului nostru. Menționăm că, în continuare, Stanislav Luca va fi ajutat de către Alexei Savinov, fost fotbalist moldovean și antrenor principal, ultima dată, la CS Codru Lozova”, se anunță în comunicat.

 

Sfîntul Gheorghe a obținut o singură victorie în ultimele 5 meciuri din campionat și, cu 13 puncte, se situează pe locul 6 în clasament.

 

De partea cealaltă, codașa campionatului a pierdut toate cele 12 meciuri de până acum. Formația de la nordul Moldovei nu a mai simțit gustul victoriei de 130 de zile. Ultima dată FC Florești a câștigat un joc în campionat pe 23 mai 2021, 3-1 cu Zimbru. Echipa antrenată de Iuri Groșev are cel mai slab atac (doar 5 goluri marcate) și cea mai slabă apărare, alături de Dinamo-Auto (34 de goluri primate).

 

Mijlocașul Daniel Lisu este suspendat pentru meciul de azi din cauza cumulului de cartonașe galbene.