• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 16:00. Dinamo-Auto - Sheriff

25 sep 2021 de Victor Daghi

 

Dinamo-Auto - Sheriff

 

25 septembrie. Ternovca, stadionul Dinamo-Auto
Arbitru: Denis IVLEV
Asistenți: Zaharia COTRUȚĂ și Tudor BOLOGA

Al 4-lea oficial: Andrei COJOCARU

 

Dinamo-Auto: 1.Cristian APOSTOLACHI, 4.Andrei NOVICOV, 5.Igor CHIPERI, 6.Artiom BILINSCHII, 7.Serghei SCHIȚENCO, 14.Alexandru STARÎȘ, 18.Maxim BLAJCHIN, 19.Maxim MIHALIOV, 21.Dan PUȘCAȘ, 26.Abdula GENAEV, 27.Marius MANOLE  

Rezerve: 16.Maxim BARDÎȘ, 8.Orkhan GURBANLI, 9.Octavian BULAT, 17.Alexandr CUZMENCO

Antrenor: Igor DOBROVOLSKI

 

Sheriff: 26.Dusan MARKOVIC, 3.Charles PETRO, 6.Stjepan RADELJIC, 7.Basit Abdul KHALID, 9.Adama TRAORE, 13.Fernando PEIXOTO COSTANZA, 16.Keston Anthony JULIEN, 22.Dimitrios KOLOVOS, 23.Nadrey Ange Stephane DAGO, 31.Sebastien THILL, 55.Gustavo Alfonso DULANTO SANGUINETTI 

Rezerve: 1.Dumitru CELEADNIC, 2.Danilo ARBOLEDA HURTADO, 10.Frank Andersson CASTANEDA VELEZ, 12.Abdoul Moumouni AMADOU DARANKOUN, 15.Cristiano DA SILVA LEITE, 17.Jasurbek Jumaboy Ugli YAKHSHIBOEV, 20.Boban NIKOLOV, 21.Edmund ADDO, 41.Stefanos EVANGELOU, 77.Bruno Felipe SOUZA DA SILVA, 98.Maxim COJOCARU

Antrenor: Yurii VERNYDUB

 

Dinamo-Auto Tiraspol și Sheriff Tiraspol se întâlnesc astăzi, de la ora 16:00, în primul meci al etapei a XII-a a Diviziei Naționale. Partida de la stadionul Dinamo-Auto din Ternovca va fi transmisă în direct de posturile de televiziune Sport 2 și Moldova 2. De asemenea, jocul va fi retransmis în direct de site-ul nostru, pagina de Facebook Divizia Națională și portalul Moldfootball.

 

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a stabilit noi măsuri de sănătate publică pentru limitarea răspândirii infecției COVID-19 în cadrul evenimentelor publice desfășurate în aer liber. 

 

Cele două echipe au jucat până acum 27 de meciuri directe în Divizia Națională. Campioana Moldovei a obținut 24 de victorii în duelurile cu „automobiliștii”, iar celelalte 3 partide s-au încheiat la egalitate. Golaverajul este favorabil Sheriff-ului: 83-10. 

 

Campioana a câștigat în ultimele 15 partide directe cu Dinamo-Auto în campionat. Ultima dată Dinamo-Auto a obținut un punct într-un meci cu Sheriff pe 7 mai 2017. Atunci, în etapa a XXXI-a, cele două formații au remizat, scor 0-0, iar „automobiliștii” au ajutat involuntar echipa Dacia în lupta pentru titlu. În acea ediție, 2016/17, Sheriff și Dacia au terminat campionatul la egalitate de puncte (câte 69), iar Sheriff a devenit campioană în urma Meciului de Aur, 1-1 în timpul regulamentar, 3-0 în urma loviturilor de departajare.

 

Cel mai recent meci dintre cele două formații s-a disputat pe 7 august 2021, în etapa a V-a. Sheriff s-a impus cu 7-1, iar golurile au fost marcate de Danilo Arboleda Hurtado, Nadrey Ange Stephane Dago, Luvannor Henrique De Sousa Silva, Momo Yansane-2, Sebastien Thill, Lovro Bizjak, respectiv, Octavian Bulat.

 

De asemenea, Dinamo-Auto și Sheriff au fost adversare în Cupa Moldovei. În sferturile de finală ale sezonului 2019/20, Sheriff s-a impus în dubla manșă cu 1-0 și 5-0.

 

Dinamo-Auto a obținut trei victorii consecutive în campionat și, cu 14 puncte, a urcat pe locul 5 în clasament.

 

Echipa antrenată de Igor Dobrovolski nu va putea conta în meciul de azi pe serviciile apărătorului Valeriu Gaiu, care este suspendat pentru cumul de cartonașe galbene.

 

De partea cealaltă, campioana Moldovei a învins ușor lanterna roșie FC Florești în etapa trecută și, cu 16 puncte, a urcat pe poziția a 3-a. Sheriff este neînvinsă în ultimele 6 partide din campionat (5 victorii și o remiză) și are cea mai bună apărare din Divizia Națională (doar 4 goluri primite).

 

După meciul cu Dinamo-Auto pentru trupa lui Yurii Vernydub urmează a doua partidă în grupele Ligii Campionilor. Sheriff va juca cu Real Madrid, Spania, pe 28 septembrie, ora 22:00, la stadionul Santiago Bernabeu din Madrid.