• Fii alături de Echipa Țării

Președintele UEFA, Aleksander Čeferin decorat cu Medalia Democrației a Parlamentului Republicii Moldova! Delegația UEFA & FMF, în vizită la Parlament

23 sep 2021 de Reporter FMF
GALERIE

 

Delegația comună a Uniunii Europene de Fotbal Asociație (UEFA) și a Federației Moldovenești de Fotbal (FMF) a făcut miercuri, 22 septembrie, o vizită de lucru la Parlamentul Republicii Moldova.

Evenimentul a fost prezidat de Președintele Legislativului, Igor Grosu. Au participat: președinta Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media,  Liliana Nicolăescu – Onofrei, președintele FMF, Leonid Oleinicenco, președintele UEFA, Aleksander Čeferin și alți membri ai Comitetului Executiv UEFA, reprezentanți ai FMF și ai UEFA.

 

Igor Grosu a salutat vizita, în premieră, al Comitetului Executiv UEFA în Republica Moldova, exprimând încrederea că prin eforturi comune ale Parlamentului și Federației de Fotbal din Moldova, cu sprijinul UEFA, țara noastră va beneficia de o dezvoltare durabilă și sustenabilă a acestui gen de sport.

 

Igor Grosu, președinte al Parlamentului Republicii Moldova: ”Suntem onorați să avem astăzi dintinși oaspeți în Parlamentul Republcii Moldova. Fotbalul este un joc de echipă, iar atunci când spunem echipă, înseamnă coeziune, înseană solidaritate, atât pe teren și în tribune, cât și în dezvoltarea comunității. Pentru că fotbalul este cel mai incluziv gen de sport, care implică nu doar două echipe, dar toată comunitatea, rude, prieteni, etc...”

Declarația completă a președintelui Parlamentului, dar și cele ale președinților FMF Leonid Oleiniceno și UEFA Aleksander Ceferin, în ACEST VIDEO.

 

La final, președintelui UEFA, Aleksander Čeferin i s-a conferit distincția Parlamentului Republicii Moldova ”Medalia Democrației” în semn de recunoaștere pentru promovarea și dezvoltarea domeniului sportiv.