• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 19:00. Milsami - Zimbru

22 sep 2021 de Victor Daghi

 

Milsami - Zimbru

 

22 septembrie. Orhei, complexul sportiv raional 
Arbitru: Ion ORLIC
Asistenți: Anatolie BASIUL și Alexandru CIOCHINĂ

Al 4-lea oficial: Denis IVLEV

 

Milsami: 1.Emil TÎMBUR, 4.Igor ARHIRII, 8.Gheorghe ANDRONIC, 10.Alexandru DEDOV, 14.Vadim DIJINARI, 15.Sergiu NAZAR, 16.Alexandru ANTONIUC, 18.Petru RACU, 20.Vitus AMOUGUI, 23.Vadim BOLOHAN, 98.Igor LAMBARSCHI 

Rezerve: 31.Victor BUGA, 5.Ion GHIMP, 6.Daniil ZAPOROJAN, 7.Nichita IURAȘCO, 19.Dan PÎSLA, 24.Eugen ZASAVIȚCHI

Antrenor: Serghei DUBROVIN

 

Zimbru: 12.Silviu ȘMALENEA, 3.Ștefan BURGHIU, 7.Petru NEAGU, 10.Artur PATRAȘ, 11.Eugeniu SIDORENCO, 17.Andrei COJOCARI, 18.Okezie EBENEZER PRINCE, 26.Alexandru VREMEA, 27.Alexei CIOPA, 28.Arcadie RUSU, 30.Alexandru BEJAN

Rezerve: 1.Anatolii CHIRINCIUC, 4.Vladislav ZAVALIȘCA, 6.Vlad RĂILEANU,  9.Cristian DANI, 19.Martin Cristian KUITTINEN, 23.Alexandru VACARCIUC, 25.Gheorghe SPÎNU

Antrenor: Vlad GOIAN

 

Milsami Orhei și Zimbru Chișinău se întâlnesc astăzi, de la ora 19:00, într-un meci al etapei a XI-a a Diviziei Naționale. Partida de la complexul sportiv raional din Orhei va fi transmisă în direct de postul de televiziune Moldova 2. De asemenea, jocul va fi retransmis în direct de site-ul nostru, pagina de Facebook Divizia Națională și portalul Moldfootball.

 

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a stabilit noi măsuri de sănătate publică pentru limitarea răspândirii infecției COVID-19 în cadrul evenimentelor publice desfășurate în aer liber. 

 

În Divizia Națională, Zimbru și Milsami au disputat 39 de meciuri directe. 

 

Primul a avut loc pe 22 august 2009, la Chișinău, și s-a încheiat la egalitate 1-1. Alexandru Maximov a deschis scorul în minutul 50 pentru Viitorul (așa s-a numit formația orheiană în perioada 2005-2010), iar Radu Catan a stabilit scorul final în minutul 58.

 

În total, Milsami a obținut 20 de victorii, Zimbru - 11, iar alte opt partide s-au încheiat la egalitate. Golaverajul este favorabil "vulturilor roșii": 43-32.

 

Clubul din Orhei a obținut 8 victorii și o remiză în ultimele 9 partide directe din Divizia Națională. Ultima dată “galben-verzii” au câștigat de la Milsami în campionat aproape 3 ani în urmă, mai exact pe 30 septembrie 2018. Echipa antrenată atunci de tehnicianul roman Sorin-Dorel Colceag a învins la Chișinău cu 2-0, formația lui Veaceslav Rusnac. Golurile au fost marcate de francezul Joao Tiago Almeida Teixeira și Ilie Damașcan.

 

Cel mai recent duel dintre cele două formații s-a disputat pe 1 august 2021, în etapa a IV-a. La Chișinău, Milsami s-a impus cu 2-0, golurile fiind marcate de Vadim Dijinari și Sergiu Istrati.

 

Pe 23 mai 2018, cele două echipe s-au întâlnit în finala Cupei Moldovei. Învingătoarea s-a decis în prelungiri, când Maxim Antoniuc a reușit o “dublă” și a adus trofeul pentru Milsami.

 

Ambele formații s-au duelat anul trecut și în Cupa Federației. Zimbru s-a impus categoric cu 5-0 prin golurile lui Ion Postica, Alexandru Vacarciuc, Nichita Murovanîi (dublă) și Boubacar Traore.

 

Milsami a ajuns la 10 meciuri consecutive fără înfrângere în Divizia Națională (7 victorii, 3 remize). Ultima dată echipa antrenată de Serghei Dubrovin a fost învinsă pe 22 mai 2021, în meciul din deplasare cu Dinamo-Auto (0-2). 

 

Milsami a marcat cele mai multe goluri în actuala stagiune – 20.

 

Orheienii nu vor putea conta în meciul de azi pe atacantul Sergiu Istrati, care este suspendat pentru cumul de cartonașe galbene. În schimb, fundașul Vadim Dijinari are drept de joc, după ce a fost suspendat în etapa trecută.

 

De partea cealaltă, Zimbru a obținut un punct mare în etapa trecută, 1-1 cu campioana Sheriff. Formația antrenată de Vlad Goian este neînvinsă de 3 meciuri (o victorie și două remize) și, cu 11 puncte, se află pe locul 6 în clasament.

 

Chișinăuienii nu vor putea conta nici în acest meci pe serviciile mijlocașului Eugeniu Cociuc, care a fost suspendat pentru 4 etape pentru cartonașul roșu primit în meciul cu Petrocub din etapa a 7-a. Nici mijlocașul nigerian Saleh Yahaya nu are drept de joc în partida de astăzi, el fiind suspendat pentru cumul de cartonașe galbene. În schimb, Vlad Goian îl poate folosi pe mijlocașul Andrei Cojocari, care a fost suspendat în etapa trecută.