• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 16:00. Sfîntul Gheorghe - Petrocub

21 sep 2021 de Victor Daghi

 

Sfîntul Gheorghe – Petrocub

 

21 septembrie. Chișinău, stadionul Zimbru-2
Arbitru: Ion BÎLEA
Asistenți: Victor MARDARI și Vadim VICOL

Al 4-lea oficial: Piotr STOIANOV

 

Sfîntul Gheorghe: 25.Nicolai CALANCEA, 3.Mihail ȘTEFAN, 4.Artiom LITVEACOV, 13.Teodor LUNGU, 17.Petru OJOG, 19.Serghei SVINARENCO, 22.Jibril IBRAHIM, 23.Ilie DAMAȘCAN, 32.Evgheni OANCEA, 98.Victor STÎNĂ, 99.Maksym PYROHOV
Rezerve: 1.Maxim RAILEAN, 5.Vitalie PLĂMĂDEALĂ, 7.Alexandr SUVOROV, 8.Alexandru OSIPOV, 11.Fredlin MOMPREMIER, 14.Emmanuel OWUSU, 15.Maxmillian Ugochukwu IHEKUNA, 16.Ion BORȘ, 18.Ion DRAGAN, 21.Eugeniu SLIVCA, 88.Nicolai SOLODOVNICOV

Antrenor: Serghei CEBOTARI 

 

Petrocub: 99.Igor MOSTOVEI, 7.Constatin SANDU, 9.Vladimir AMBROS, 11.Sergiu PLATICA, 17.Victor BOGACIUC, 19.Mikhail PLATIKA, 21.Maxim POTÎRNICHE, 27.Artiom ROZGONIUC, 73.Ioan-Călin REVENCO, 90.Ion JARDAN, 97.Marius IOSIPOI

Rezerve: 1.Mickael MEIRA, 2.Jacques Ghislain ONANA NDZOMO,13.Artem FEDOROV, 14.Alexandru VLAS, 20.Donalio MELACHIO DOUANLA, 22.Ștefan EFROS, 77.Ruslan BÂNZARU, 80.Alexandru GRAUR, 94.Corneliu COTOGOI

Antrenor: Lilian POPESCU

 

Sfîntul Gheorghe Suruceni și Petrocub Hîncești se întâlnesc astăzi, de la ora 16:00, în primul meci al etapei a XI-a a Diviziei Naționale. Partida de la stadionul Zimbru-2 din Chișinău va fi transmisă în direct de postul de televiziune Sport 1. De asemenea, jocul va fi retransmis în direct de site-ul nostru, pagina de Facebook Divizia Națională și portalul Moldfootball.

 

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a stabilit noi măsuri de sănătate publică pentru limitarea răspândirii infecției COVID-19 în cadrul evenimentelor publice desfășurate în aer liber. 

 

Petrocub și Sfîntul Gheorghe s-au întâlnit pentru prima dată în Divizia A. Primul meci direct, disputat pe 23 august 2014, la Suruceni, s-a încheiat la egalitate, 3-3. Golurile au fost marcate de Dan Vasilov, Alexandru Railean-2, respectiv, Vladimir Ambros, Dan Taras și Mihail Lobco.

 

În returul de la Hîncești avea să fie 1-1. Vladimir Ambros a deschis scorul în min. 30, din penalty, iar Oleg Lupușor a egalat în min. 47 pentru “sfinți”.

 

În Divizia Națională, cele două grupări au reușit să adune 15 meciuri directe. Petrocub are 9 victorii la activ, iar „sfinții” – 4. Alte 2 partide s-au încheiat la egalitate. Golaverajul este de 31-12 pentru Petrocub. 

 

Cel mai recent duel dintre cele două formații s-a disputat pe 1 august 2021, în etapa a IV-a. La Hîncești, Petrocub s-a impus cu 5-0, golurile fiind marcate de Victor Bogaciuc-2, Vladimir Ambros și Mikhail Platika-2.

 

Clubul din Hîncești s-a impus în ultimele 6 partide directe din Divizia Națională. Ultima dată “sfinții” au câștigat de la Petrocub în campionat 2 ani în urmă, mai exact pe 18 august 2019. Echipa lui Serghei Cebotari a învins la Hîncești cu 2-0, datorită “dublei” reușite de Vadim Cemîrtan.

 

Cele două rivale au jucat și finala Cupei Moldovei de anul trecut, câștigată în premieră de Petrocub, la lovituri de departajare, după ce în timpul regulamentar scorul a rămas 0-0. 

 

În schimb, Sfîntul Gheorghe Suruceni a învins cu 2-0 formația din Hîncești în finala turneului Cupa Federației 2020. Golurile au fost marcate de Raman Volkau și Alexandr Suvorov.

 

Sfîntul Gheorghe a învins în etapa trecută CSF Bălți cu 2-1 și, cu 12 puncte, se situează pe locul 5 în clasament.

 

Fundașul Anatolie Prepeliță este în continuare suspendat pentru cartonașul roșu primit pe 2 noiembrie 2019, într-un meci dintre fosta (Zimbru) și noua sa echipă (Sfîntul Gheorghe). Deja în etapa următoare Prepeliță va avea drept de joc.

 

De partea cealaltă, Petrocub a remizat cu Milsami (1-1) în etapa a 10-a și continue să se afle pe locul 2, cu 19 puncte. Echipa antrenată de Lilian Popescu nu a mai câștigat un meci de două etape.

 

Mikhail Platika de la Petrocub conduce în clasamentul golgheterilor, cu 6 goluri (împreună cu Radu Gînsari, ex-Milsami). Alți doi jucători de la formația din Hîncești, Vladimir Ambros și ucraineanul Artem Fedorov, alături de Victor Stînă (Sf. Gheorghe) și Serhii Molochko (CSF Bîlți) au înscris câte 5 goluri.