• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 19:00. Petrocub - Milsami

17 sep 2021 de Victor Daghi

 

Petrocub - Milsami

 

17 septembrie. Hîncești, stadionul orășenesc
Arbitru: Veaceslav BANARI
Asistenți: Vladislav LIFCIU și Victor LUCHIȚA

Al 4-lea oficial: Andrei BREGUȚA

 

Petrocub: 1.Mickael MEIRA, 7.Constatin SANDU, 9.Vladimir AMBROS, 11.Sergiu PLATICA, 17.Victor BOGACIUC, 19.Mikhail PLATIKA, 21.Maxim POTÎRNICHE, 27.Artiom ROZGONIUC, 73.Ioan-Călin REVENCO, 90.Ion JARDAN, 94.Corneliu COTOGOI

Rezerve: 99.Igor MOSTOVEI, 2.Jacques Ghislain ONANA NDZOMO,13.Artem FEDOROV, 14.Alexandru VLAS, 18.Vadim GULCEAC, 20.Donalio MELACHIO DOUANLA, 22.Ștefan EFROS, 77.Ruslan BÂNZARU, 80.Alexandru GRAUR, 97.Marius IOSIPOI

Antrenor: Lilian POPESCU

 

Milsami: 1.Emil TÎMBUR, 4.Igor ARHIRII, 7.Nichita IURAȘCO, 8.Gheorghe ANDRONIC, 10.Alexandru DEDOV, 15.Sergiu NAZAR, 18.Petru RACU, 20.Vitus AMOUGUI, 22.Sergiu ISTRATI, 23.Vadim BOLOHAN, 24.Eugen ZASAVIȚCHI

Rezerve: 31.Victor BUGA, 5.Ion GHIMP, 6.Daniil ZAPOROJAN, 16.Alexandru ANTONIUC, 19.Dan PÎSLA, 98.Igor LAMBARSCHI 

Antrenor: Serghei DUBROVIN

 

Petrocub Hîncești și Milsami Orhei se întâlnesc astăzi, de la ora 19:00, într-un meci al etapei a X-a a Diviziei Naționale. Partida de la stadionul Municipal din Hîncești va fi transmisă în direct de posturile de televiziune Sport 1 și Moldova 2. De asemenea, jocul va fi retransmis în direct de site-ul nostru, pagina de Facebook Divizia Națională și portalul Moldfootball.

 

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a stabilit noi măsuri de sănătate publică pentru limitarea răspândirii infecției COVID-19 în cadrul evenimentelor publice desfășurate în aer liber. 

 

În eșalonul superior, cele două echipe au jucat până acum în 21 de partide directe. 9 dintre ele s-au încheiat cu victoria celor de la Milsami, iar în 6 a triumfat Petrocub. Alte 6 meciuri s-au încheiat la egalitate. Golaverajul este favorabil pentru "vulturii roșii": 29-24.

 

În ediția trecută adversarele s-au întâlnit de patru ori. Echipele au obținut câte o victorie, iar două partide s-au încheiat la egalitate.

 

Ultimul duel direct a avut loc pe 25 iulie 2021, la Orhei, și s-a încheiat cu victoria formației antrenate de Serghei Dubrovin cu 2-1. Golurile au fost marcate de Jacques Onana (autogol), Radu Gînsari, respectiv, Vadim Gulceac.

 

În Cupa Moldovei, Milsami și Petrocub s-au intâlnit de 3 ori. În semifinalele ediției 2017/18, Milsami s-a impus în prelungiri cu 2-1. Au marcat Igor Bugaev (13), Maxim Antoniuc (120), respectiv, Vladimir Ambros (19-penalty). În acel an, orheienii și-au adjudecat trofeul competiției. Alte două partide au avut loc în sferturile de finală ale stagiunii 2018/19. Milsami a câștigat primul meci cu 2-0 (marcatori Vasile Jardan și Mikhail Platika) și a cedat în retur cu 1-0 (Melachio), calificându-se în semifinală.

 

De asemenea, ambele formații s-au duelat la Cupa Federației 2020. Petrocub s-a impus cu un categoric 6-0. Vadim Gulceac și-a trecut în cont un hat-trick, iar celelalte goluri au fost marcate de Sergiu Platică, Ilie Damașcan și Alexandru Cebaniuc.

 

Petrocub a fost învinsă cu 2-0 de campioana Sheriff în etapa trecută și astfel s-a încheiat seria formației din Hîncești compusă din 5 meciuri cu victorie. Echipa antrenată de Lilian Popescu totalizează 18 puncte și se situează pe locul 2 în clasament, fiind la doar 2 puncte distanță de adversarul de astăzi, Milsami.

 

Mikhail Platika de la Petrocub conduce în clasamentul golgheterilor, cu 6 goluri (împreună cu Radu Gînsari, care a plecat de la Milsami). Platika nu a jucat în meciul cu Sheriff, fiind suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, dar poate juca astăzi.

 

Milsami a ajuns la 9 meciuri consecutive fără înfrângere în Divizia Națională (7 victorii, 2 remize). Ultima dată echipa antrenată de Serghei Dubrovin a fost învinsă pe 22 mai 2021, în meciul din deplasare cu Dinamo-Auto (0-2). 

 

Milsami a marcat cele mai multe goluri în actuala stagiune – 19.

 

Formația din Orhei l-a transferat recent pe mijlocașul Gheorghe Andronic (29 de ani, ultima echipă – FC Buzău, România).

 

Orheienii nu vor putea conta în meciul de azi pe fundașul Vadim Dijinari, care este suspendat pentru cumul de cartonașe galbene.