• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Divizia Națională. Etapa 9 în cifre

14 sep 2021 de Ion Buga

*În 4 meciuri au fost marcate 9 goluri (gazdele - 4, iar oaspeții - 5), în mediu – 2,25 goluri pe meci. De la începutul campionatului s-au înscris 107 goluri (gazdele – 57, oaspeţii – 50), în mediu - 3,34 goluri pe meci.

 

*Gazdele au câştigat un meci, iar oaspeții - două, în timp ce o altă partidă s-a încheiat nedecis. De la începutul campionatului s-au jucat 32 de meciuri. Gazdele au câştigat 12 partide, oaspeţii – 15, iar alte 5 meciuri s-au terminat nedecis.
 

*Cele mai multe goluri într-un meci au fost marcate în jocul Sheriff - Dinamo-Auto 7-1 (etapa 5).

 

*Atacantul echipei FC Florești, Andrei Cobeț, a marcat golul cu numărul 100 al actualei ediții de campionat. Evenimentul a avut loc în minutul 66 al meciului cu Zimbru. 

Primul gol al campionatului a fost înscris de către mijlocaşul echipei Petrocub, Mikhail Platika. Ulterior, Lovre Bizjak (Sheriff) a reușit al 50-lea gol.
 

*În această etapă a fost acordat un penalty, fiind transformat de Nichita Moțpan (CSF Bălți). De la începutul campionatului arbitrii au dictat 14 lovituri de pedeapsă, dintre care doar șase au fost realizate.

 

*Arbitrii au sancţionat jucătorii cu 14 cartonaşe galbene. De la începutul campionatului au fost arătate 116 cartonaşe galbene, dintre care 22 jucătorilor echipei CSF Bălți. Cele mai puține cartonașe galbene (7) le-au primit jucătorii de la Sheriff. 

 

*În această etapă nu a fost arătat un cartonaș roşu, lui Nichita Moțpan (CSF Bălți). De la începutul sezonului, au fost acordate cinci cartonașe roșii, câte două pentru fotbaliștii de la Zimbru și CSF Bălți. 

 

*Mikhail Platika (Petrocub) și Radu Gînsari (Milsami) rămân lideri în clasamentul golgheterilor, având câte 6 reușite. Ei sunt urmați de Serhii Molochko (CSF Băți) și Artem Fedorov (Petrocub), cu 5 goluri.

 

*Cel mai bun atac (19 goluri) îl are Milsami, iar FC Florești cea mai slabă apărare (26). 

 

*Milsami a oprit seria de victorii consecutive, în schimb rămâne neînvinsă de 7 meciuri.

 

*Petrocub a pierdut prima dată, după cinci succese la rând.

 

*FC Florești a pierdut până acum toate cele 9 meciuri disputate.

Foto: Vitalie GRAMADĂ