• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 19:00. Sheriff – Petrocub

12 sep 2021 de Victor Daghi

 

Sheriff - Petrocub

 

12 septembrie. Tiraspol, stadionul Sheriff
Arbitru: Igor BOȘCA
Asistenți: Victor MARDARI și Vadim VICOL

Al 4-lea oficial: Anatolie BASIUL

Arbitri adiționali: Gabriel TUPICICA și Daniel LUCA

 

Sheriff: 30.Georgios ATHANASIADIS, 2.Danilo ARBOLEDA HURTADO, 10.Frank CASTANEDA, 13.Fernando PEIXOTO COSTANZA, 15.Cristiano DA SILVA LEITE, 21.Edmund ADDO, 22.Dimitrios KOLOVOS, 31.Sebastien THILL, 55.Gustavo Alfonso DULANTO SANGUINETTI, 77.Bruno Felipe SOUZA DA SILVA, 99.Momo YANSANE

Rezerve: 26.Dusan MARKOVIC, 33.Serghei PAȘCENCO, 3.Charles PETRO, 6.Stjepan RADELJIC, 9.Adama TRAORE, 16.Keston Anthony JULIEN, 17.Jasurbek Jumaboy Ugli YAKHSHIBOEV, 20.Boban NIKOLOV, 23.Nadrey Ange Stephane DAGO, 98.Maxim COJOCARU

Antrenor: Yurii VERNYDUB

 

Petrocub: 1.Mickael MEIRA, 2.Jacques Ghislain ONANA NDZOMO, 9.Vladimir AMBROS, 11.Sergiu PLATICA, 17.Victor BOGACIUC, 20.Donalio MELACHIO DOUANLA, 21.Maxim POTÎRNICHE, 27.Artiom ROZGONIUC, 73.Ioan-Călin REVENCO, 94.Corneliu COTOGOI, 97.Marius IOSIPOI

Rezerve: 99.Igor MOSTOVEI, 13.Artem FEDOROV, 14.Alexandru VLAS, 18.Vadim GULCEAC, 22.Ștefan EFROS, 77.Ruslan BÂNZARU, 80.Alexandru GRAUR, 90.Ion JARDAN

Antrenor: Lilian POPESCU

 

Sheriff Tiraspol și Petrocub Hîncești se întâlnesc astăzi, de la ora 19:00, în ultimul meci al etapei a IX-a a Diviziei Naționale. Partida de la stadionul Sheriff din Tiraspol va fi transmisă în direct de posturile de televiziune Sport 1 și Moldova 2. De asemenea, jocul va fi retransmis în direct de site-ul nostru, pagina de Facebook Divizia Națională și portalul Moldfootball.

 

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a stabilit noi măsuri de sănătate publică pentru limitarea răspândirii infecției COVID-19 în cadrul evenimentelor publice desfășurate în aer liber. 

 

În Divizia Națională, Sheriff și Petrocub au disputat 24 de meciuri directe. Primul a avut loc pe 25 august 2001. Sheriff s-a impus atunci cu 6-0 după golurile semnate de Ruslan Barburoș și Odia Chidi (câte o dublă), Sergiu Dadu și Evgheni Pațula. Este cea mai categorică înfrângere pentru Petrocub în liga superioară. În total, Sheriff a obținut 13 victorii, Petrocub – 4, iar alte 7 partide s-au încheiat la egalitate. Golaveraj: 38-8 pentru formația din Tiraspol. 

 

În stagiunea trecută, Sheriff a obținut 2 victorii, Petrocub – 1, iar o partidă s-a încheiat la egalitate.

 

Cea mai recentă partidă dintre cele două formații s-a jucat la stadionul Muncipal din Hîncești, pe 22 mai 2021. Tiraspolenii au învins cu 1-0 datorită golului marcat de Lovro Bizjak în minutul 75.

 

În Cupa Moldovei, formațiile au fost adversare de trei ori, de fiecare dată în semifinale. În ediția 2019/20, Petrocub a reușit o calificare dramatică. După victoria din tur cu 1-0, echipa antrenată de Lilian Popescu a cedat pe terenul tiraspolenilor (1-2), însă golul marcat de Sergiu Platica în prelungirile meciului a fost decisiv. Ulterior, hînceștenii și-au adjudecat trofeul, primul din istoria clubului. În ediția 2016/17, Sheriff s-a impus la penalty-uri, scor 5-4, după ce timpul regulamentar s-a încheiat nedecis, 1-1, iar în finală a surclasat Zaria Bălți, cu 5-0. Cel mai recent duel direct a avut loc pe 4 mai 2021, la Tiraspol, iar Sheriff s-a impus cu 3-1.

 

Sheriff a jucat doar 4 meciuri în Divizia Națională, 0-1 și 2-0 cu CSF Bălți, 3-1 cu FC Florești și 7-1 cu Dinamo-Auto, și, cu 9 puncte, se situează pe poziția a 5-a.

 

Noile achiziții ale tiraspolenilor, atacantul uzbec Jasurbek Jumaboy Ugli Yakhshiboev (24 de ani, ultima echipă – Legia Varșovia, Polonia) și mijlocașul din Republica Niger, Abdoul Moumouni Amadou Darankoun (19 ani, US Gendarmerie nationale, Niger) au fost legitimați de către Sheriff și ei pot debuta astăzi în Divizia Națională.

 

După meciul cu Petrocub pentru trupa lui Yurii Vernydub urmează debutul în grupele Ligii Campionilor. Sheriff va juca cu Shakhtar Donețk, Ucraina, pe 15 septembrie, ora 19:45, la complexul sportiv Sheriff din Tiraspol.

 

Petrocub a obținut victorii în ultimele 5 meciuri din campionat, 5-0 cu Sfîntul Gheorghe, 4-2 cu CSF Bălți, 2-0 cu Dinamo-Auto, 1-0 cu Zimbru și 2-0 cu FC Florești, și cu 18 puncte, se situează pe locul 2 în clasament.

 

Pe 4 septembrie, Petrocub a remizat în meciul amical cu FC Bălți, scor 2-2, golurile echipei din Hîncești fiind marcate de Vladimir Ambros și Artem Fedorov.

 

Mikhail Platika de la Petrocub conduce în clasamentul golgheterilor, cu 6 goluri (împreună cu Radu Gînsari, care a plecat de la Milsami). Platika nu va juca în meciul de azi, deoarece este suspendat pentru cumul de cartonașe galbene.

 

FC Petrocub a anunțat transferul mijlocașului ucrainean Artem Fedorov (22 de ani, Dinamo-Auto, 5 goluri în actuala stagiune). În același timp, atacantul Alexandru Bejan a plecat la Zimbru sub formă de împrumut.