• Fii alături de Echipa Țării

Școala auxiliară nr.6 din Chişinău, la a 50-a aniversare!

10 sep 2021 de Maria Teeşanu
GALERIE

Școala auxiliară nr.6 din Chişinău pentru copii cu nevoi speciale a sărbătorit astăzi printr-un spectacol de zile mari cea de-a 50-a aniversare de la fondarea instituției. Evenimentul a avut loc cu prezența părinților, elevilor, absolvenților acestei școli și a oaspeților de onoare.


Cu un cuvânt de salut în fața publicului a venit directorul școlii, Svetlana Danilenco, care a mulțumit părinților pentru devotamentul și răbdarea lor, iar profesorilor pentru profesionalism. De menționat, că toate cadrele didactice din instituția de învățământ, împreună cu elevii se bucură de-a lungul anilor de sprijinul mai multor organizații obstești și structuri de stat, care astăzi au provocat zâmbete pe fața copiilor prin cadourile înmânate cu ocazia jubileului. 


Școala auxiliară nr.6 creează un mediu favorabil pentru elevii cu dizabilităţi severe, asigură o educaţie de calitate, lărgește spectrul de activităţi pentru copiii cu necesități speciale, încurajează iniţiativa individuală şi didactică și oferă oportunitatea concretă pentru dezvoltarea individuală a fiecărui elev în procesul de activitate.
 

Federația Moldovenească de Fotbal a fost reprezentată la eveniment de către vicepreședintele FMF, Dragoș Hîncu și managerul proiectelor Grassroots, Anatolie Cojocari. FMF nu este indiferentă și continuă să susțină copiii cu nevoi speciale, de aceea a dăruit instituției un smart TV ce oferă acces la o gamă foarte variată de servicii ce va ușura viața elevilor.

 

Reamintim că în 2020, FMF, în colaborare cu UNICEF și Asociația Special Olympics, a decis să implementeze Proiectul-pilot ”Fotbalul ne unește”, care are drept scop responsabilizarea societății și incluziunea copiilor cu CES în societate. 


Federația Moldovenească de Fotbal aduce sincere felicitări administrației Școlii auxiliare nr.6 cu ocazia aniversării. Dorim multă sănătate, prosperitare și răbdare în tot ceea ce faceți. FMF mereu va fi un pilon de bază pentru cei mai mici și va oferi condiții de dezvoltare pentru un viitor mai bun.