• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Andrei Negara, campion al Bulgariei la fotbal pe plajă

09 sep 2021 de Maria Teeşanu

Moldoveanul Andrei Negara are un sezon de excepție la fotbal pe plajă. Sportivul a adăugat un nou trofeu în colecția sa.

După ce și-a adjudecat Supercupa, Cupa Moldovei și titlul de campion alături de Nistru Chișinău, jucătorul moldovean a cucerit în premieră și titlul de campion al Bulgariei cu echipa Spartak Varna.

În ultima etapă, Spartak a învins cu 6-2 formația MVR Sofia. La competiție au participat 4 echipe de fotbal pe plajă: Spartak Varna, SA MVR Sofia, FC Ruse Ruse, Atables Kableshkovo. În campionatul Bulgariei, Andrei a reușit să înscrie 9 goluri pentru Spartak. 

Imediat după ultima etapă din campionatul bulgar, Andrei Negară a plecat în Portugalia, unde va lupta alături de echipa națională a Moldovei pentru un loc în elita Campionatului European la fotbal pe plajă - Euro Beach Soccer League. Tricolorii pregătiți de Ruslan Pernai vor întâlni de la ora 11:15 reprezentiva Suediei. Din grupa a 2-a mai fac parte Cehia și Estonia.

Vă reamintim că anul acesta, în premieră, Naționala Moldovei a devenit campioana Diviziei B a turneului preliminar Euro Beach Soccer League. Competiția s-a desfășurat în luna august pe Arena de plajă din parcul La Izvor al capitalei.