• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Naționala Moldovei. Antrenament pe ploaie la Torshavn. Declarațiile lui Bordin și Nicolaescu înaintea meciului cu Feroe

07 sep 2021 de Ion Buga

Naționala Moldovei a efectuat antrenamentul oficial pentru meciul cu Insulele Feroe pe stadionul Tórsvøllur, care are o suprafață de joc artificială. Mai mult ca atât, ședința de pregătire a tricolorilor a avut loc pe o ploaie puternică. 

 

La sesiune au participat toți cei 25 de jucători aflați la dispoziția selecționerului Roberto Bordin. 

 

Antrenamentul a fost precedat de conferința de presă la care au participat Roberto Bordin și atacantul Ion Nicolaescu. 

Roberto Bordin, selecționerul Moldovei:

- Ne așteaptă un meci deschis oricărui rezultat, în care ambele echipe vor încerca să obțină victoria. Rezultatul este foarte important pentru echipa noastră. Totodată, trebuie să luăm în considerare suprafața de joc, care este una artificială, și timpul nefavorabil".

- Ce concluzii au fost făcute după meciurile cu Austria și Scoția?
- Jocul echipei s-a îmbunătățit de la un meci la altul. Dacă în partida cu Austria am pierdut pe propriile greșeli, atunci cu Scoția am o avut o prestație mai bună și chiar am luptat până la final pentru un rezultat pozitiv. Evident cu așa adversari ai și ce învăța. 

- Ce puteți spune despre selecționata Insulelor Feroe?
- Echipa gazdelor a devenit în ultima perioadă un adversar puternic, fapt demonstrat acum câteva zile, după un meci foarte bun contra Danemarcei, pierdut doar în ultimele minute.

- Din cauza Covid-19, UEFA a schimbat un pic formatul competiției preliminare. Ce poți spune despre această experiență de a juca trei meciuri în câteva zile?
- Cred că este problematic pentru orice echipă să dispute 3 meciuri consecutive. Este bine când poți folosi mai mulți jucători, dar în același timp trebuie să mizezi pe cei mai buni. 

 

Ion Nicolaescu, atacantul Moldovei: 
- Ne așteaptă un meci foarte greu, mai ales că și terenul de joc și vremea de afară par să fie un avantaj pentru gazde. Cu toate acestea, noi trebuie să ne facem jocul nostru și să încercăm să obținem prima victorie în actuala campanie preliminară.

- Din cauza Covid-19, UEFA a schimbat un pic formatul competiției preliminare. Ce poți spune despre această experiență de a juca trei meciuri în câteva zile?

- Pentru noi este foarte greu să ne restabilim, având un program atât de intens. Nu suntem obișnuiți cu un asemenea ritm. Personal am lipsit în primele două meciuri, din cauza suspendării, de aceea sunt pregătit și dornic să ajut echipa să câștigăm. 

 

Meciul Insulele Feroe - Moldova va fi arbitrat de către spaniolul Ricardo de Burgos. El va fi ajutat de conaționalii Ángel Nevado și José Naranjo, în timp ce al 4-lea oficial va fi Adrian Cordero.

 

Partida Feroe - Moldova se va disputa pe 7 septembrie cu începere de la ora 21:45 și va fi transmisă în direct de posturile de televiziune Prime (cu comentariu în limba română) și Canal 3 (în limba rusă), doar pe teritoriul Republicii Moldova.