• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Ultimele pregătiri ale Naționalei de tineret pentru meciul cu Țările de Jos

06 sep 2021 de Victor Daghi
GALERIE

Naționala de tineret a Moldovei a făcut deplasarea spre Țările de Jos în această după amiază. Zborul spre aeroportul din Eindhoven a durat aproximativ trei ore. Au urmat apoi alte 2 ore, cu autocarul, până la hotelul Postillion din Deventer, unde au fost cazați tricolorii mici.

 

Iar de la ora 19:00, echipa noastră a efectuat ultimul antrenament înaintea meciului cu Țările de Jos. Ședința tehnică s-a desfășurat la stadionul “De Adelaarshorst”și a durat o oră.

 

Arena “De Adelaarshorst” din Deventer găzduiește meciurile echipei Go Ahead Eagles, care a promovat în acest sezon în prima divizie. Oficialii clubului din Deventer cu nostalgie își amintesc de evoluția la această grupare a internaționalilor moldoveni Serghei Cleșcenco și Serghei Nani între anii 1996-97.

 

Organizatorii meciului au anunțat că au vândut 1.600 de bilete, iar arena care are o capacitate de 6.904 locuri, va găzdui mâine până la 2.000 de spectatori din cauza regulilor stricte impuse de autoritățile locale în lupta cu COVID-19.

 

Vă prezentăm declarațiile antrenorului Ștefan Stoica

 

- Nu avem încă viteza care trebuie, dar o să luptăm pentru fiecare balon. Toți jucătorii din Țările de Jos evoluează în echipe valoroase, în Premier League, Bundesliga... Țările de Jos și Elveția sunt reprezentativele care se califică mereu la turneele finale, se lucrează foarte bine acolo la nivel de juniori. Țările de Jos au avut o generație foarte bună anul trecut și au rămas 7-8 dintre ei în actuala echipă. Ei completează lotul cu fotbaliști, care joacă la echipe de top din Franța, Italia, Germania...

Băieții mei au demonstrat la toate jocurile că au caracter, dar nu este de ajuns să vrei, trebuie să ai și o valoare. Problema este nivelul la care se joacă. Toate țările, care sunt puternice în fotbal, au jucători care joacă mult mai în viteză decât noi. Acolo este problema noastră. O să facem tot posibilul să facem o figură frumoasă mâine.

 

Meciul Țările de Jos  - Moldova (selecționate de tineret) se va juca pe stadionul “De Adelaarshorst” din Deventer, pe 7 septembrie, cu începere de la ora 19:45, și va fi transmis în direct de postul de televiziune ESPN (Netherlands). Din păcate, nicio televiziune din Republica Moldova nu și-a manifestat interesul de a transmite acest joc.