• Fii alături de Echipa Țării

Declarațiile selecționerului Roberto Bordin și ale jucătorului Radu Gânsari înaintea meciului cu Scoția

03 sep 2021 de Ion Buga

Conferința de presă înaintea meciului Scoția - Moldova s-a desfășurat în incinta stadionului Hampden Park din Glasgow. La întrebările jurnaliștilor au răspuns selecționerul Roberto Bordin și atacantul Radu Gînsari.

 

Roberto Bordin: 
- La fel ca și cu Austria vom înfrunta o altă echipă puternică, participantă la Campionatul European. Avem de îmbunătățit unele aspecte față de meciul precedent, de aceea vom depune toate eforturile să facem un meci cît mai bun. Pentru noi este foarte important să obținem un rezultat pozitiv. 

 

- Ce amintiri aveți legate de fotbalul scoțian, echipe sau jucători din această țară?

- În primul rând, îmi amintesc de Kenny Dalglish, cel mai bun marcator din istoria selecționatei Scoției. De asemenea, știu că au fost și sunt mulți jucători scoțieni în Serie A sau alte campionate de top. În general, fotbalul scoțian are o istorie foarte bogată, iar federația locală este una dintre cele mai vechi, de aceea este onoare să jucăm aici pe această arenă superbă. 

 

- În acest context, simțiți vreo presiune în privința rezultatului?

- Scoția va juca acasă, în fața propriilor suporteri, de accea cred că anume pe gazde este acum presiunea mai mare. Vom încerca să punem și noi presiune. Nu am venit să facem figurație, ci să încercăm să jucăm cât mai bine și să creăm probleme adversarului. 

 

- Vor fi decisive primele 25-30 de minute, când, presupun, veți încerca mai mult să păstrați poarta intactă?

- Fiecare din cele 90 de minute sunt importante, dar evident este bine să avem un început bun de meci. Vom încerca să nu permitem Scoției să marcheze.

 

- Cine e cel mai periculos jucător al gazdelor?

- Nu e cazul să vorbim despre unii jucători aparte, pentru că Scoția se evidențiază cu un joc de echipă destul de solid. 

 

Radu Gînsari:
- Cu siguranță va fi un meci interesant. Avem venit să jucăm fotbal, dar nu să ne gândim doar la un 0-0. În primul rând, trebuie să demonstrăm tot ce știm mai bine pe terenul de fotbal. Cât despre Scoția, este o echipă foarte puternică, cu care vrem să ne măsurăm puterile, mai ales pe acest stadion extraordinar.

 

- Va juca mai defensiv Moldova?

- Noi ne respectăm adversarul și suntem conștienți că trebuie să jucăm foarte bine la capitolul defensiv. Dar aceasta nu înseamnă că încă din primul minut vom sta numai cu autocarul în poartă. 

 

- Succesul echipei Sheriff, calificată în grupele Ligii Campionilor, va dă un plus de încredere în meciurile următoare?

- Pentru fotbalul moldovenesc în general este un succes important. Fără îndoială, această performanță ne va încuraja și mai mult, pentru că Liga Campionilor înseamnă mult mai mult decât bani, chiar și preliminariile Campionatului European sau Mondial au o valoare și o însemnătate aparte pentru muți jucători.

 

Meciul Scoția - Moldova se va disputa mâine, 4 septembrie, cu începere de la ora 21:45, și va fi transmis în direct de PRIME și CANAL 3.