• Fii alături de Echipa Țării

Open Fun Football Schools

Ședința online cu asistenții antrenorilor din cadrul proiectului Open Fun Football Schools

02 sep 2021 de Ion Buga

Pe 2 septembrie a avut loc ședința online cu asistenții antrenorilor din cele 12 localități ale Republicii Moldova (Camenca, Pârâta, Cazaclia, Baurci, Valea Perjei, Costuleni, Taraclia, Anenii Noi, Hârtopul Mare, Ungheni, Inești și Edineț), participante la proiectul Open Fun Football Schools (Școlile Deschise de Fotbal Distractiv).

 

Asistenții antrenorilor constituie o parte destul de importantă a proiectului, fiind implicați în organizarea evenimentului și nemijlocit în lucrul cu copiii pe teren. Proiectul presupune implicarea tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16-18 ani în calitate de asistenți, cu scopul de a promova activismul civic în zonele rurale și de a dezvolta în rândul tinerilor dorința de a practica voluntariatul, sportul, de a fi activi din toate punctele de vedere.

În cadrul ședinței, echipa proiectului a oferit instructaj asistenților pe diverse tematici. Svetlana Patraș, coordonatorul proiectului, a familiarizat asistenții cu conceptul OFFS. Victor Mardari și Iuliana Romanenco, asistenți coordonatori CCPA/OFFS, au avut discuții interactive cu toți participanții.

Iana Pogarevici și Vitalie Sula, instructori CCPA/OFFS, au relatat despre rolul si atribuțiile asistenților pe teren, dar și colaborarea cu antrenorii în timpul antrenamentelor.

Natalia Ceban, inspector federal la fotbal feminin FMF și instructor CCPA/OFFS, a încurajat tinerii să participe în activitățile sociale.

 

La final, toți participanții au primit în dar câte un maiou și o minge din partea proiectului Open Fun Football Schools Moldova.

 

Proiectul CCPA/OFFS este implementat în țară noastră de către organizația neguvernamentală CCPA din Danemarca şi FMF din anul 2006. Începând cu anul 2009, CCPA / OFFS este susținut de Agenția Internațională Suedeză de Cooperare pentru Dezvoltare (SIDA), reprezentată de Ambasada Suediei la Chișinău.