• Fii alături de Echipa Țării

Inedit. Și în Canada moldovenii joacă fotbal

31 aug 2021 de Reporter FMF
GALERIE

Citiți mai jos un material scris de renumitul cronicar sportiv basarabean, Nicolae Buceațchi, despre un turneu de fotbal organizat de emigranții moldoveni din Canada

 

În diversitatea evenimentelor consacrate jubileului de 30 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova s-a înscris, cu certitudine, și turneul de fotbal, organizat în premieră la Montreal, cel mai sportiv oraș al Canadei. Pe terenul de joc s-au prezentat patru echipe, complectate cu jucători originari din Moldova, actualmente cetățeni ai Canadei.

Favorita competiției era considerată pe bună dreptate echipa «FC Moldova», fondată în 2009. Experiența de joc și-a spus cuvântul și formația favorită a repurtat victorii în toate meciurile susținute, învrednicindu-se de titlul de campioană și cadouri destinate învingătorilor. 

Concomitent cu principalul trofeu, membrii colectivului amintit au obținut două trofee suplimentare, destinate celui mai bun portar, Evghenii Frolov, și celui mai bun jucător, Marian Luca. Amatorii de sport din Moldova l-au cunoscut pe timpuri în calitate de campion și premiant național la lupte libere, iar fotbalul a devenit a doua pasiune pentru Marian Luca.

Printre cei care au participat la turneu au fost și foștii jucători recunoscuți la noi, în Moldova - Andrei Chirșul (fost jucător la Dacia Chișinău) și Sergiu Darie (Roma Bălți).

   Unul dintre primii fonatori ai echipei «FC Moldova», Anatolie Zlotea s-a prezentat la turneu cu tradiționalele cadouri moldovenești, șampanie și vin, recomandîndu-le posesorilor de cadouri să le savureze la revenire la domiciliu! Turneul a fot organizat de către Valeriu Puitîrziu, președinte al Clubului «A.S. Moldova Futsal».

«A fost un debut reușit, care s-a bucurat de atenția jucătorilor, dar și a numeroșilor pasionați ai fotbalului. Pentru sezonul viitor internționăm să invitam la turneu echipe din alte orașe ale Canadei», a remarcat la finalul competiției Valeriu Puitîrziu.

 

De la Montreal, Nicolae Buceațchi, special pentru FMF.md

 

FC Moldova Montreal