• Fii alături de Echipa Țării

Seminar de formare pentru cadrele didactice din proiectul "Fotbal în Școli"

26 aug 2021 de Ion Buga
GALERIE

Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport a găzduit a doua zi a seminarului de formare pentru cadrele didactice implicate în proiectul ”Fotbal  în Școli”, pentru anul academic 2021-2022.  

 

La evenimentul organizat astăzi de Federația Moldovenească de Fotbal în comun cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării au participat 49 de învățători de la 25 de instituții de învățământ, din zonele Sud și Est a țării.

 

Profesorii au avut parte de lecții practice și teoretice sub îndrumarea instructorilor și specialiștilor forului de profil. Toate acțiunile au fost organizate cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului COVID-19. 

 

În deschiderea evinementului, Nicolae Cebotari, secretar general a FMF, a venit cu un mesaj de salut către participanți, menționând rolul proiectului ”Fotbal  în Școli” în descoperirea tinerelor talente fotbalistice. 

 

FMF a fost reprezentată la aceste cursuri de către Diana Bulgaru, manager proiecte Grassroots, Cristina Braga, manager proiecte Grassroots, Anatolie Cojocari, coordonator proiecte Grassroots, Serghei Ursul, Alexei Gheorghiu, Vitalie Jurat, Vitalie Lungu, toți manageri ai Oficiilor de dezvoltare, Nicolae Bragarenco, lector, doctor în știinţe pedagogice.

 

Timp de 2 zile la aceste cursuri de formare s-au prezentat circa 100 de cadre didactice din 50 de instituții de învățământ din Republica Moldova, care au primit câte un set de inventar sportiv (10 mingi, 20 copete, 10 bavete de joc, scăriță agility, pompă de mână și ghid de implementare a curriculumului). La finalul cursului profesorii primesc calificativul “antrenor de fotbal”, posesor al Licenței D FMF și inventarul necesar pentru orele de fotbal, oferit gratuit de către Federația Moldovenească de Fotbal. Aceste acțiuni fac parte din programul comun de dezvoltare a fotbalului, inițiat de FMF în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, cu denumirea “Educația fizică prin fotbal”. 

Foto: Aurelia CIOBANU