Categorii
- Naționale
- Competiții
- FMF
- Proiecte FMF
- Open Fun Football Schools
- Fotbal în școli
- Prin fotbal să creștem sănătoși
- Proiectul NOI
- Grassroots
- We play strong
- UEFA Playmakers
- Turnee pentru copii
- Şcoala Voluntarului – PRO Fotbal
- Fotbal sigur pentru copiii din Moldova
- Fotbalul ne Unește
- La firul ierbii
- Community Development Officer
- Istoria fotbalului
- Turneul Viitorul
- Fotbal în grădinițe
- Istoria Fotbalului
- EDITORIAL
- UEFA
- FIFA
- Academia FMF
- Wesport
Căutare
Calendarul Noutăților
Federația Moldovenească de Fotbal în comun cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, a demarat astăzi al treilea seminar de formări pentru cadrele didactice implicate în proiectul ”Fotbal în Școli”, pentru anul academic 2021-2022.
În prima zi de studii au participat 51 de învățători de la 25 de instituții de învățământ, din zonele Nord și Centru a Republicii Moldova. Lecțiile practice și teoretice sunt organizate la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport din capitală și sunt predate de instructori și specialiști ai forului de profil.
Toate acțiunile sunt organizate cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului COVID-19. De asemenea, cadrele didactice au fost asigurate cu prânz și li s-a oferit câte un set personal de echipament (tricou, vestă, fluier, mapă, carnet, pix, ghid de implementare).
Cu un mesaj de salut către participanți s-a adresat președintele FMF, Leonid Oleinicenco, care a subliniat importanța și impactul pozitiv al acestui proiect social-sportiv.
Buna desfășurare a cursului este asigurată de către Diana Bulgaru, managerul proiectului Fotbal în școli, Cristina Braga, manager proiecte Grassroots, Anatolie Cojocari, coordonator proiecte Grassroots, Serghei Ursul, Alexei Gheorghiu, Vitalie Jurat, Vitalie Lungu, toți manageri ai Oficiilor de dezvoltare, Nicolae Bragarenco, lector, doctor în știinţe pedagogice.
Timp de 2 zile la aceste cursuri de formare se vor prezenta circa 100 de cadre didactice din 51 de instituții de învățământ din Republica Moldova, care vor primi câte un set de inventar sportiv (10 mingi, 20 copete, 10 bavete de joc, scăriță agility, pompă de mână și ghid de implementare a curriculumului). La finalul cursurilor, profesorii vor primi un certificat de participare, iar pe parcursul anului academic ei vor susține lecțiile practice pentru obținerea Licenței D FMF.
Aceste acțiuni fac parte din programul comun de dezvoltare a fotbalului, inițiat de FMF în colaborare cu Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, cu denumirea “Educația fizică prin fotbal”. Proiectul prevede 2 ore (lecții) de fotbal pe săptămână, în cadrul lecțiilor de educație fizică, pentru clasele primare (clasele 1-4).
În proiect sunt implicați deja circa 300 de profesori instruiți de la 170 de școli din Republica Moldova, care au semnat acorduri de colaborare cu Federația Moldovenească de Fotbal.
Fotbal în Școli. Seminar de formare pentru cadrele didactice