• Fii alături de Echipa Țării

Antrenorii proiectului ”Fotbal în Școli” au primit Licența D

24 aug 2021 de Ion Buga
GALERIE

Federația Moldovenească de Fotbal continuă implementarea cu succes a celui mai mare proiect social-sportiv ”Fotbal  în Școli”. Una dintre direcțiile prioritare este procesul de instruire a antrenorilor (profesorii de educație fizică și învățătorii de clasele primare). În urma cursurilor de perfecționare, profesorii primesc calificativul ”antrenor de fotbal”, posesor al Licenței D FMF și inventarul necesar pentru orele de fotbal, oferit gratuit de către Federația Moldovenească de Fotbal.  

 

Astăzi, echipa FMF a înmânat Licența D cadrelor didactice de la 170 de instituții de învățământ din Republica Moldova participante în proiect în vederea implementării curriculumului la disciplina "Educația Fizică prin Fotbal". Posesorii acestor licențe vor putea desfășura lecții de fotbal, inclusiv alte festivități fotbalistice.

 

Totodată, instituțiile de învățământ au primit suplimentar câte un set de inventar sportiv (10 mingi, 20 copete, 10 veste de departajare, plase pentru mingi, material metodic: proiectare de lungă durată la disciplina “Educație Fizică și Fotbal”).

 

Pe parcursul evenimentului, participanții au aplicat în practică cunoștințele acumulate pe parcursul anului, fiind organizate ștafete sportive, exemple de lecții de fotbal sub îndrumarea instructorilor, profesorilor și voluntarilor care s-au manifestat foarte bine în cadrul proiectului.

 

FMF a fost reprezentată de către Diana Bulgaru, managerul proiectului Fotbal în școli, Cristina Braga, manager proiecte Grassroots, Anatolie Cojocari, coordonator proiecte Grassroots, Serghei Ursul, Alexei Gheorghiu, Vitalie Jurat, Vitalie Lungu, toți manageri ai Oficiilor de dezvoltare.

 

De asemenea, în zilele 25-26 august, forul fotbalistic în comun cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, va organiza al treilea seminar de formare pentru cadrele didactice implicate proiectului ”Fotbal  în Școli”, pentru anul academic 2021-2022. La aceste cursuri vor participa profesori din 51 de instituții de învățământ din Republica Moldova. Fiecare participant va fi asigurat cu prânz și li se va oferi câte un set personal de echipament (tricou, vestă, fluier, mapă, carnet, pix, ghid de implementare).  

Instituțiilor de învățământ participante la proiect, FMF le va dona câte un set de inventar sportiv (10 mingi, 20 copete, 10 bavete de joc, scăriță agility, pompă de mână și ghid de implementare a curriculumului).  

Lecțiile practice și teoretice vor avea loc în incinta Universității de Stat de Educație Fizică și Sport (mun. Chișinău, str. Andrei Doga 22).

 

Vă reamintim, deviza noii Strategii de dezvoltare a Federației Moldovenești de Fotbal este ”Accentul pe copii”. În acest sens, forul fotbalistic și-a trasat 4 obiective majore: implementarea fotbalului în grădinițe, a lecțiilor de fotbal în școli, crearea claselor specializate de fotbal și a Academiilor de fotbal. Astfel, FMF vine cu noi oportunități pentru instituțiile de învățământ și pentru copiii acestora.

Foto: Aurelia CIOBANU