• Fii alături de Echipa Țării

Feminin(Competiții)

Fotbal Feminin. Astăzi încep preliminariile Ligii Campionilor, ediția 2021/22

18 aug 2021 de Maria Teeşanu

Agarista CSF Anenii Noi își începe astăzi parcursul în calificările Ligii Campionilor. Primul tur preliminar al competiției se va juca sub formă de mini-turnee eliminatorii cu o semifinală, un meci pentru locul trei și o finală. 

Campioana Moldovei va juca în deplasare, de la ora 17:30, cu PAOK (Grecia) pe stadionul Makedonikos din orașul Salonic.
 

În cazul unui succes, fotbalistele din Moldova vor juca cu învigătoarea perechii Valerenga Fotball (Norvegia) - KFF Mitrovica (Kosovo). Finala grupei și meciul pentru locul trei vor avea loc pe 21 august. Etapele de calificare în sezonul 2020/21 se vor juca dintr-un singur meci. 

De asemenea, Moldova va fi reprezentată în calificările Ligii Campionilor și de alte 4 fotbaliste.

Violeta Mițul și Iulia Petelca vor participa în premieră în cea mai tare competiție intercluburi. Echipa sportivelor - Hayasa (Armenia) va juca de la ora 16:00, pe stadionul Gradski vrt, din orașul Osijek, contra campioanei Belgiei - Anderlecht.

 
Totodată, formația moldovencei Carolina Țabur - AFC Universitatea Olimpia Cluj (România) va întâlni de la ora 20:00 echipa Aland United (Finlanda) pe stadionul Wiklaf Holding Arena din orașul Marieham, în timp ce campioana Belarusului, FC Dinamo-BGUFK Minsk, cu portarul Natalia Munteanu în lot, va juca cu Apollon (Cipru) de la ora 17:45 pe stadionul Tsirion, orașul Limasol.           

 

Finala Ligii Campionilor este programată pe 22 mai 2022 pe stadionul Juventus din Torino, Italia.
 

Foto: Agarista CSF Anenii Noi