• Fii alături de Echipa Țării

Anatolii Grigorenco, la 75 de ani!

10 aug 2021 de Reporter FMF
GALERIE

Cunoscutul antrenor din Dubăsari, Anatolii Grigorenco, serbează astăzi a 75-a aniversare!

 

Cu ocazia jubileului, Federația Moldovenească de Fotbal, din numele întregii societăți fotbalistice, îi urează omagiatului sincere urări de sănătate şi fericire, viață lungă alături de cei dragi, realizări frumoase și numai lucruri deosebite pentru dezvoltarea fotbalului din țara noastră!

 

La mulți ani!

 

Anatolii Grigorenco s-a născut pe 10 august 1946 în orașul Dubăsari. 

 

A dedicat 60 de ani fotbalului, dintre care 40 profesiei de antrenor.

 

În perioada anilor 1960-1970 el a jucat pe post de fundaș central la echipa Energetic Dubăsari, cu care a devenit multiplu premiant al campionatului RSSM, finalist al Cupei și câștigător al Cupei “Iuri Gagarin” și Cupei ziarului ”Tinerimea Moldovei”. 

 

Între anii 1983 și 2009 Anatolii Grigorenco a fost antrenorul echipei Energetic, cu care a devenit medaliat cu bronz al campionatului RSSM (anul 1988) și de două ori s-a clasat pe locul 3 în Divizia A (1998, 1999), promovând în Divizia Națională. 

 

La singura participare în eșalonul superior al fotbalului moldovenesc (ediția 1999/2000), Energetic a ocupat locul 10. Din 2000 până în 2007 formația din Dubăsari a evoluat în Divizia A.

 

În ultimii 15 ani Anatolii Grigorenco activează că antrenor de copii în cadrul Școlii sportive din Dubăsari. De-a lungul anilor, a educat o pleiadă de jucători, iar cel mai cunoscut discipol al antrenorului Grigorenco este atacantul Andrei Negara, care recent a devenit campion al calificărilor europene la fotbal pe plajă, Divizia B, în componența Naționalei Moldovei! 

 

Anatolii Grigorenco are doi feciori, Alexandr și Serghei, care în trecut au apărat culorile echipei Energetic Dubăsari.