• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Divizia Națională. Etapa 5 în cifre

09 aug 2021 de Ion Buga

*În 4 meciuri au fost marcate 20 de goluri (gazdele - 14, iar oaspeții - 6), în mediu – 5 goluri pe meci. De la începutul campionatului s-au înscris 58 de goluri (gazdele – 34, oaspeţii – 24), în mediu - 3,22 goluri pe meci.

 

*Atacantul Sheriffului, Lovre Bizjak, a marcat golul cu numărul 50 al actualei ediții de campionat. Evenimentul a avut loc în minutul 90+1 al meciului cu Dinamo-Auto.

 

*Gazdele au câştigat trei meciuri, iar oaspeții - unul. De la începutul campionatului s-au jucat 18 meciuri. Gazdele au câştigat 7 partide, oaspeţii – 8, iar alte 3 meciuri s-au terminat nedecis.
 

*Cele mai multe goluri într-un meci au fost marcate în jocul Sheriff - Dinamo-Auto 7-1 (etapa 5).

 

*În această etapă au fost acordate 4 penalty-uri, dintre care numai unul a fost transformat de Sebastien Thill (Sheriff). De la începutul campionatului arbitrii au dictat 8 lovituri de pedeapsă, dintre care doar două au fost realizate.

 

*Arbitrii au sancţionat jucătorii cu 11 cartonaşe galbene. De la începutul campionatului au fost arătate 64 de cartonaşe galbene, 13 jucătorilor echipei Milsami. Cele mai puține cartonașe galbene (4) le-au primit jucătorii de la Sheriff. 

 

*În această etapă a fost arătat un cartonaș roşu, lui Andrei Bursuc (CSF Băți). De la începutul sezonului, au fost acordate două cartonașe roșii. 

 

*Mikhail Platika (Petrocub) este lider în clasamentul golgheterilor, având 4 reușite. El este urmat de colegul Vladimir Ambros, precum și de Radu Gînsari (Milsami) și Momo Yansane (Sheriff), cu câte 3 goluri.

 

*Cel mai bun atac (11 goluri) îl are Petrocub, iar Dinamo-Auto cea mai slabă apărare (16). 

 

*Milsami este la a patra victorie consecutivă, în timp ce FC Florești la al cincilea eșec la rând. 

 

*Sf.Gheorghe este la prima victorie în actuala stagiune.

Foto: Vadim CAFTANAT