• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 20:00. Sfîntul Gheorghe – Zimbru

08 aug 2021 de Victor Daghi

 

Sfîntul Gheorghe - Zimbru

 

8 august. Chișinău, stadionul Zimbru
Arbitru: Daniel LUCA
Asistenți: Denis BORISOV și Igor ZABULICA

Al 4-lea oficial: Ion ORLIC

 

Sfîntul Gheorghe: 25.Nicolai CALANCEA, 3.Mihail ȘTEFAN, 4.Artiom LITVEACOV, 5.Vitalie PLĂMĂDEALĂ, 7.Alexandr SUVOROV, 8.Alexandru OSIPOV, 9.Gian Luca SILVA PIRES, 11.Fredlin MOMPREMIER, 13.Teodor LUNGU, 17.Petru OJOG, 98.Victor STÎNĂ
Rezerve: 1.Maxim RAILEAN, 10.Artiom CARASTOIAN, 14.Doru CALESTRU, 15.Maxmillian Ugochukwu IHEKUNA, 22.Jibril IBRAHIM, 88.Nicolai SOLODOVNICOV

Antrenor: Serghei CEBOTARI 

 

Zimbru: 12.Silviu ȘMALENEA, 3.Ștefan BURGHIU, 7.Petru NEAGU, 10.Artur PATRAȘ, 11.Eugeniu SIDORENCO, 14.Saleh YAHAYA, 17.Andrei COJOCARI, 23.Alexandru VACARCIUC, 26.Alexandru VREMEA, 27.Alexei CIOPA, 28.Arcadie RUSU

Rezerve: 1.Anatolii CHIRINCIUC, 4.Vladislav ZAVALIȘCA, 5.Tudor PAVALACHI, 6.Vlad RĂILEANU, 8.Eugeniu COCIUC, 9.Cristian DANI, 21.Mihai LITCAN, 22.Alexandru GĂU, 25.Gheorghe SPÎNU, 33.Daniel MUNTEAN
Antrenor: Vlad GOIAN

 

Sfîntul Gheorghe Suruceni și Zimbru Chișinău se întâlnesc astăzi, de la ora 20:00, într-un meci al etapei a V-a a Diviziei Naționale. Partida de la stadionul Zimbru din Chișinău va fi transmisă în direct de posturile de televiziune N4 și Moldova 2. De asemenea, jocul va fi retransmis în direct de site-ul nostru, pagina de Facebook Divizia Națională și portalul Moldfootball.

 

Istoria confruntărilor directe dintre Sfîntul Gheorghe și Zimbru a început în anul 2009. În etapa a 2-a a sezonului 2009/10, Zimbru s-a impus cu 2-1 la Chișinău. Au marcat: Oleg Andronic și Andrei Chirșul, respectiv Vadim Crîcimar. 

 

În primele 3 sezoane de Divizia Națională, Zimbru a câștigat toate cele 9 meciuri directe. 

 

Lucrurile s-au schimbat la revenirea grupării din Suruceni în elită, în 2017. ”Sfinții” s-au clasat în premieră mai sus decât Zimbru, pe locul 7. Însă prima victorie a echipei din provincie avea să vină în sezonul următor, 2018. Pe 27 mai, în etapa a 9-a, „sfinții” reușesc să bată Zimbru, în premieră, 1-0, la Suruceni. Golul victoriei a fost marcat de Alexandru Maxim. De fapt, Sfîntul Gheorghe a învins pe Zimbru în ultimele 9 meciuri de campionat. 

 

În ediția trecută de campionat, echipele s-au întâlnit de patru ori.

 

Pe 12 iulie 2020, la stadionul Zimbru, „sfinții” s-au impus cu 3-1 datorită golurilor marcate de Victor Stînă, Raman Volkau, Alexandr Suvorov, respectiv Petru Neagu.

 

A urmat partida din cadrul etapei a XII-a, pe 27 septembrie 2020. Atunci, echipa antrenată de Serghei Cebotari a învins cu 2-0, grație golurilor lui Mihail Ghecev din penalty și Victor Stînă. 

 

Pe 29 noiembrie 2020, la stadionul Zimbru, din nou “sfinții” au obținut victorie (3-2), iar golurile au fost marcate de Rienat Mochuliak, Denis Furtuna (autogol), Petru Ojog, respectiv Gheorghe Brînzaniuc și Prince Ebenezer.

 

Ultimul duel direct a avut loc pe 30 aprilie 2021, la Suruceni. Din nou “sfinții” au obținut victorie (4-3), iar golurile au fost marcate de Vitalie Plămădeală, Teodor Lungu, Mihail Ghecev, Nicolai Solodovnicov, respectiv, Cristian Dani, Vasili Stefu și Artur Patraș.

 

Bilanțul întâlnirilor directe: Zimbru – 11 victorii, 2 remize, Sfîntul Gheorghe – 10 victorii. Golaverajul 38-27 este favorabil Zimbrului. 

 

Zimbru a pierdut de la Milsami cu 2-0 în ultima etapă și, cu 6 puncte, se situează pe locul 5 în clasament.

 

Formația antrenată de Vlad Goian l-a transferat pe internaționalul moldovean Eugeniu Cociuc (28 de ani, ultima echipă – Keshla, Azerbaidjan).

 

Iar fundașul Maxim Cojocaru, care recent s-a transferat la Zimbru, n-a mai apucat să joace vreun meci în actuala stagiune și deja a ajuns la Oțelul Galați, România.

 

Zimbru nu va putea conta în acest meci pe mijlocașul nigerian Okezie Ebenezer Prince, care este suspendat pentru cartonașul roșu primit în partida cu Milsami.

 

De partea cealaltă, echipa antrenată de Serghei Cebotari, cu 3 puncte, se clasează pe locul 7, fiind în așteptarea primei victorii din campionat.

 

Sfîntul Gheorghe a anunțat vineri că s-a despărțit de mijlocașul senegalez Sidy Sagna.

 

Mijlocașul sfinților, Serghei Svinarenco, este la fel suspendat pentru meciul de azi, pentru cumul de cartonașe galbene.