• Fii alături de Echipa Țării

Feminin (Naționale)

Moldoveanca Natalia Munteanu a câștigat Cupa Belarusului

06 aug 2021 de Maria Teeşanu
GALERIE

 Portarul Naționalei feminine a Moldovei, Natalia Munteanu a câștigat Cupa Belarusului în componența echipei "Dinamo" Minsk.

Astăzi, 6 august, pe stadionul FC Minsk, a avut loc finala Cupei Belarusului la fotbal feminin dintre FC „Minsk” și „Dinamo-BGUFK”, scor 0-5.

Natalia Munteanu a jucat tot meciul și a avut o prestație excelentă împotriva principalei adversare, FC Minsk, reușind să pareze câteva lovituri pe spațiul porții.

Dinamovistele au devenit în această seară pentru a doua oară câștigătoarele Cupei. Natalia Munteanu are în palmares încă patru premii mari: trofeul pentru cel mai bun portar al Belarusului, Cupa și Supercupa Belarusului și titlul de campioană a acestei țări.

Echipa Nataliei este lideră în campionatul din Belarus, având 6 puncte avans față de „Minsk”, adversara din finala Cupei. Evoluția sportivei noastre este una spectaculoasă în actuala stagiune. Moldoveanca a jucat 4 meciuri la “zero”, fapt ce i-a permis să fie desemnată cel mai bun goalkeeper în prima parte a campionatului. 
Formația Dinamo nu are rivali pe măsură în acest sezon, câștigând toate cele 18 meciuri disputate până acum, în care a marcat 135 goluri.
 

De asemenea elevele lui Iurie Maleev vor juca în acest an în Liga Campionilor la fotbal feminin contra echipei Apollon Ladies FC (Cipru).
 

Natalia este la a treia echipă din Belarus, după ce anterior a mai jucat 5 ani la Dnepr Mogilev și Neman Grodno. Cu Dnepr ea a câștigat de două ori medaliile de bronz a campionatului din Belarus. 

Vă reamintim că în 2020  Munteanu a fost aleasă cea mai bună fotbalistă moldoveancă a anului, în ancheta ”Superlativele FMF”.

www.facebook.com/fcdinamominsk