• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

DANU MAXIAN, DISCIPOLUL ACADEMIEI JUVENTUS: „JUCĂTORII TREBUIE SĂ FIE PUNCTUALI”

05 aug 2021 de Vlad Dumitrașcu

Academiile de fotbal oferă o nouă nuanță lumii fotbalului, unde jucătorii au oportunitatea de a însuși abilități sportive, dar și educative. Danu Maxian este discipolul Academiei Juventus din Londra. Tânărul este născut la Chișinău, dar de câțiva ani locuiește cu familia în Anglia.

 

Danu Maxian s-a născut pe 20 septembrie 2004 la Chișinău. De mic era plin de energie și dedicat totalmente lucrului pe care îl face. Până la vârsta de 11 ani fotbalul nu a fost pe prim-plan, însă Danu și-a schimbat atitudinea după primul antrenament la Academia de fotbal Zimbru. Un rol foarte important l-a avut și primul său antrenor, Anatolii Rîbac, legenda fotbalului moldovenesc.

 

„Plecasem cu gândul să joc fotbal cu prietenii, dar la final am observat că e ceva mult mai mult. Fotbalul a fost calea spre libertate și activitatea care m-a făcut fericit. Domnul Anatolii Rîbac m-a împins spre succes și mereu m-a motivat”, își amintește Danu Maxian despre primul său antrenament la Zimbru.

 

La vârsta de 13 ani familia Maxian s-a mutat în Anglia, unde Danu a jucat un an și jumătate pentru o echipă de amatori, după care a aplicat la Academia Juventus, cu sediul la Londra. Fiind acceptat, Danu evolua în același timp și pentru formația Hilltop FC (Anglia), iar după un an de muncă zilnică la antrenamente, tânărul a avut mai multe probe la cluburi ca Crystal Palace, Wimbledon, Stevenage și altele. Așa cum a atins vârsta la care nu mai poate evolua pentru Academia Juventus, Danu a decis să-și continue cariera la o academie din Anglia. A fost acceptat la Welling United, dar încă mai așteaptă și răspunsul celor de la Cambridge United.

 

„La Academia Juventus, pe cât de fascinant sună și pe cât de multă muncă trebuie să depui, în același timp e o atmosferă foarte calmă, mereu era loc și de o glumă. Au un regim serios, iar jucătorii trebuie să fie punctuali și să depună efort maxim. La antrenamente este nevoie de o implicare maximă, iar antrenorii sunt foarte înțelegători și experimentați”, a declarat Danu Maxian pentru fmf.md.

 

Danu Maxian este un mare fan al fotbalului spaniol, iar pe viitor ar vrea să ajungă anume în Spania. În viziunea sa, un jucător trebuie mereu să fie disciplinat și înzestrat cu dorința de a lucra cât mai mult. De mic copil a admirat evoluția brazilianului Ronaldinho, iar din jucătorii actuali este impresionat de Neymar (PSG, Franța) și Wilfried Zaha (Crystal Palace, Anglia).

 

„Îmi plac în special Neymar și Zaha, pentru felul lor de a se juca cu apărarea adversă, și pentru că mereu știu să facă show pentru fani, dar totodată aduc rezultate”, a mai adăugat Danu Maxian pentru fmf.md.