• Fii alături de Echipa Țării

Conferința de presă de prezentare a Campionatului European de fotbal pe plajă - Euro Beach Soccer League

27 iul 2021 de Ion Buga
GALERIE

Federația Moldovenească de Fotbal a organizat astăzi conferința de presă de prezentare a Campionatului European de fotbal pe plajă - Euro Beach Soccer League, Divizia B. 

 

La întrebările jurnaliștilor au răspuns Alexandru Golban, directorul turneului, Josep Ponset, director evenimente Federația Internaționala de Fotbal pe Plajă, Eduard Crețu, președintele Federației Sportive de Fotbal pe Plajă din Moldova.

 

Conferința de presă a avut loc în incinta Arenei de fotbal pe plajă și a fost transmisă în direct de postul de televiziune RLIVE, dar și de către pagina de Facebook a FMF și site-ul nostru.  

 

Moldova va găzdui în premieră un turneu de o asemenea anvergură. Toate meciurile din cadrul competiției se vor disputa pe Arena  fotbal pe plajă din Chișinău, în perioada 28 iulie - 1 august curent.

 

La turneu și-au anunțat participarea 11 echipe naționale, care au fost împărțite în 3 grupe:

Grupa A: Moldova, Bulgaria, Slovacia
Grupa B: Grecia, Kazahstan, Lituania, Suedia
Grupa C: Cehia, România, Estonia, Norvegia

 

Calendarul meciurilor din faza grupelor:
28 iulie: România - Estonia (ora 12:00), Kazahstan - Lituania (13:15), Norvegia - Cehia (16:00), Suedia - Grecia (17:15), Slovacia - Moldova (18:30)

 

29 iulie: România - Norvegia (ora 12:00), Kazahstan - Suedia (13:15), Bulgaria - Slovacia (14:30), Cehia - Estonia (16:00), Grecia - Lituania (17:15)


30 iulie: Estonia - Norvegia (ora 12:00), Lituania - Suedia (13:15), Cehia - România (16:00), Grecia - Kazahstan (17:15), Moldova - Bulgaria (18:30)

 

Câștigătoarele grupelor și cea mai bine clasată echipă de pe locul doi vor lupta pentru desemnarea campioanei turneului de la Chișinău. De asemenea, în paralel, vor fi organizate și mini-turneele pentru locurile 5-8 și 9-12. Faza play-off și finalele sunt programate în zilele de 31 iulie și 1 august.

Primele 7 naționale în clasamentul final se vor califica la turneul de promovare în eșalonul superior, care va avea loc în stațiunea Figuiera Da Foz (Portugalia) în perioada 9-12 septembrie. Doar campioana va obține dreptul de a promova în Divizia A, elita europeană a fotbalului pe plajă.

 

Toate meciurile vor fi transmise în direct de site-ul nostru și pe paginile sociale ale FMF.

 
Intrarea pentru spectatori va fi liberă, dar numărul acestora în tribune va constitui 50% din capacitatea arenei. 

Foto: www.beachsoccer.com