• Fii alături de Echipa Țării

Nistru s-a clasat pe locul 13 în Liga Campionilor de fotbal pe plajă

19 iul 2021 de Vlad Dumitrașcu

Nistru Chișinău s-a clasat pe locul 13 în Liga Campionilor la fotbal pe plajă - Euro Winners Cup. În ultimul meci al competiției, formația din Moldova a obținut victorie contra echipei Grande Motte PBS (Franța), scor 6-2. Golurile echipei noastre au fost marcate de Aleh Hapon și Grigore Cojocari, câte o dublă, Nicolae Ignat și Victor Angeletti (autogol).


Anterior, în mini-turneul pentru locurile 9-16, Nistru a cedat în meciul cu Delta Saratov (Rusia), scor 4-7, dar a reușit să câștige partida cu Casa Benfica de Loures (Portugalia), scor 3-2.

 

La turneu au participat în total 50 de echipe, care au fost împărțite în 11 grupe a câte 4 și 2 grupe a câte 3 echipe. Câștigătoarea competiției, pentru a patra oară, a devenit BSC Kristall (Rusia), care s-a impus în finala cu SC Braga (Portugalia), scor 6-3. Toate meciurile au fost găzduite de stațiunea Nazare, Portugalia.

 

Vă reamintim că în actuala ediție Euro Winners Cup, țara noastră a mai fost reprezentată de formația Djoker, care însă nu a reușit calificarea în faza eliminatorie. Participarea ambelor echipe la turneul din Portugalia a fost posibilă grație suportului financiar acordat de Federația Moldovenească de Fotbal în parteneriat cu Asociația de Fotbal pe Plajă din Moldova. Este al doilea an consecutiv, când Moldova a avut 2 echipe în cea mai importantă competiție intercluburi la fotbal pe plajă.

 

Pentru amatorii acestui sport urmează Campionatul European - Euro Beach Soccer League, Divizia B, competiție care va fi găzduită în premieră de țara noastră. Meciurile din cadrul turneului vor avea loc la noua arenă la fotbal pe plajă din Chișinău în perioada 28 iulie - 1 august. La ediția din acest an vor participa 12 selecționate de fotbal pe plajă, care sunt repartizate în 3 grupe.

Foto: facebook.com/bscnistru