• Fii alături de Echipa Țării

Irina Topal este prima jucătoare din Moldova care a marcat în Liga Campionilor la fotbal pe plajă

18 iul 2021 de Maria Teeşanu

Irina Topal este prima jucătoare din Moldova care a marcat în Liga Campionilor la fotbal pe plajă. În competiția, care se desfășoară în orașul Nazare din Portugalia, Irina evoluează alături de campioana Ucrainei, Domino’s Pizza Metropolitan, în grupa C din care mai fac parte: WFC Zvezda (Rusia), AIS Playas de San Javier (Spania), Red Devils Ladies (Belgia), AD Pasteis (Portugalia) și Higic Mellila (Spania). 

 

Sportiva noastră a avut o prestație exсelentă în meciul contra campioanei Belgiei, Red Devils Ladies, în care a reușit să înscrie un gol în victoria echipei sale, scor 7-4. Cu toate acestea, Domino’s Pizza Metropolitan s-a clasat în grupă pe locul 4 și nu a reușit calificarea în faza play-off.

 

Irina Topal s-a alăturat echipei noastre acum două săptămâni, chiar înainte de începerea campionatului. A fost o nouă provocare pentru ea, la antrenamente s-a arătat profesionistă în domeniul ei, așa că am decis să o legitimăm în campionatul Ucrainei. În acest moment vedem o dezvoltarea colosală a Irinei în acest sport,

 a declarat pentru fmf.md, antrenorul echipei Domino’s Pizza, Serghei Pavelciuk.


Alături de echipa Domino’s Pizza Metropolitan, Topal a câștigat campionatul Ucrainei la fotbal pe plajă și a devenit medaliata de bronz în campionatul orașului Kiev.

 

Mă bucur foarte mult că am primit șansa să îmi încerc puterile într-un competiție nouă. Fotbalul pe plajă mi-a trezit emoții strălucitoare. Am ajuns într-o echipă cu care vreau să câștig și să înscriu cât mai multe goluri. Am avut obiectivul să câștigăm campionatul Ucrainei și am reușit acest lucru cu echipa Domino’s. Participarea în Liga Campionilor este o experiență bună pentru noi toți, jucăm împotriva celor mai bune echipe din diferite țări europene și le facem o concurență bună. Mulțumesc echipei și conducerei Domino’s Pizza pentru încrederea și opurtunitatea primită, 

a relatat pentru fmf.md, jucătoarea Irina Topal.