• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal de Plajă (Naționale)

Republica Moldova va găzdui meciurile Diviziei B din cadrul Campionatului European la fotbal pe plajă!

16 iul 2021 de Ion Buga

Federația Internațională de Fotbal pe Plajă (BSWW) a confirmat oficial că Republica Moldova va fi gazda Campionatului European - Euro Beach Soccer League, Divizia B. Organizarea acestei competiții majore internaționale la fotbal pe plajă a fost încredințată în premieră Federației Moldovenești de Fotbal. Meciurile din cadrul turneului vor fi găzduite de noua arenă la fotbal pe plajă din Chișinău în perioada 28 iulie - 1 august. Euro Beach Soccer League urma să aibă loc la Chișinău încă anul trecut, dar competiția a fost amânată din cauza pandemiei Covid-19. 

 

La turneul din acest an vor participa 12 selecționate, care sunt repartizate în 3 grupe:

Grupa A: Moldova, Bulgaria, Danemarca, Slovacia
Grupa B: Grecia, Kazahstan, Lituania, Suedia
Grupa C: Cehia, România, Estonia, Norvegia

 

Programul meciurilor din faza grupelor:
28 iulie: România - Estonia (ora 12:00), Kazahstan - Lituania (13:15), Bulgaria - Danemarca (14:30), Norvegia - Cehia (16:00), Suedia - Grecia (17:15), Slovacia - Moldova (18:30)

 

29 iulie: România - Norvegia (ora 12:00), Kazahstan - Suedia (13:15), Bulgaria - Slovacia (14:30), Cehia - Estonia (16:00), Grecia - Lituania (17:15), Moldova - Danemarca (18:30)


30 iulie: Estonia - Norvegia (ora 12:00), Lituania - Suedia (13:15), Danemarca - Slovacia (14:30), Cehia - România (16:00), Grecia - Kazahstan (17:15), Moldova - Bulgaria (18:30)

 

Câștigătoarele grupelor și cea mai bine clasată echipă de pe locul doi vor lupta pentru desemnarea campioanei turneului de la Chișinău. De asemenea, în paralel, vor fi organizate și mini-turneele pentru locurile 5-8 și 9-12. Faza play-off și finalele sunt programate în zilele de 31 iulie și 1 august.

 

Primele 7 naționale în clasamentul final se vor califica la turneul de promovare în eșalonul superior, care va avea loc în stațiunea Figuiera Da Foz (Portugalia) în perioada 9-12 septembrie.

 

Organizarea Campionatului European la fotbal pe plajă constituie o înaltă apreciere si o încurajare directă a activității forului fotbalistic moldovenesc, în special datorită investițiilor în infrastructura sportivă. Arena de fotbal pe plajă din Parcul La Izvor din Chișinău este primul stadion de acest gen din Republica Moldova. El a fost construit de către Federația Moldovenească de Fotbal, cu suportul financiar al Federației Internaționale de Fotbal, FIFA și cu susținerea Consiliului municipal Chișinău. Arena de fotbal pe plajă are o capacitate de 1024 de locuri, inclusiv 244 de locuri în tribuna VIP, cu posibilitate de adăugare a încă 500 de locuri pentru spectatori. 

Sub tribune se află 4 vestiare pentru patru echipe, vestiare pentru arbitri, săli pentru observatorii de meciuri internaționale, o cameră de prim ajutor, facilități sanitare pentru spectatori (bărbați și femei), săli de administrare a stadionului, săli tehnice și spații pentru depozitare echipament sportiv.