• Fii alături de Echipa Țării

Feminin(Competiții)

Agarista CSF Anenii Noi și-a aflat adversarii din Liga Campionilor la fotbal feminin

02 iul 2021 de Maria Teeşanu

Agarista CSF Anenii Noi și-a aflat vineri, 2 iulie, adversarii din primul tur al calificărilor Ligii Campionilor la fotbal feminin. Runda inaugurală se va juca sub formă de mini-turnee eliminatorii cu o semifinală, un meci pentru locul trei și o finală. La 16 septembrie 2020, Comitetul Executiv UEFA a decis să modifice formatul competiției din cauza situației pandemice în Europa, pentru a atenua în continuare riscurile.

 

În urma tragerii la sorți efectuate la sediul UEFA de la Nyon, Elveția, campioana Moldovei va juca în grupa 7 împotriva echipei PAOK (Grecia), meciul fiind programat pe 18 august în deplasare.

 

În cazul unui succes, fotbalistele din Moldova vor juca cu învigătoarea perechii Valerenga Fotball (Norvegia) - KFF Mitrovica (Kosovo). Finala grupei și meciul pentru locu trei vor avea loc pe 21 august. Etapele de calificare în sezonul 2020/21 se vor juca dintr-un singur meci. 

 

Totodată, formația moldovencelor Cristina Cerescu și Carolina Țabur - AFC Universitatea Olimpia Cluj (România) va juca cu Aland United (Finlanda), în timp ce campioana Belarusului, FC Dinamo-BGUFK Minsk, cu portarul Natalia Munteanu în lot, va întâlni echipa Apollon Ladies FC (Cipru).

 

Finala Ligii Campionilor este programată pe 22 mai 2022 pe stadionul Juventus din Torino, Italia.

 

Ediția 2021/22 a Ligii Campionilor la fotbal feminin are un număr record de participante - 72 de echipe din 50 de țări, și în premieră un format nou, cu o etapă a grupelor cu 16 echipe.

 

Schimbarea formatului competițional a fost aprobată de Comitetul Executiv UEFA de la Nyon ca prim pas al strategiei de fotbal feminin UEFA #TimeForAction, care are ca scop dublarea acoperirii și valorii Ligii Campionilor Feminin. Schimbarea înseamnă și o creștere de 20% a numărului de meciuri. Noul format a fost dezvoltat de UEFA în strânsă colaborare cu cluburile și Asociația Europeană a Cluburilor și va stabili un nou punct de referință pentru o competiție internațională de fotbal pentru cluburile feminine.

Foto: UEFA