• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. Sheriff – CSF Bălți. Avancronică

01 iul 2021 de Victor Daghi

 

Sheriff – CSF Bălți

 

1 iulie. Tiraspol, complexul sportiv Sheriff
Arbitru: Daniel LUCA
Asistenți: Andrei BODEAN și Victor LUCHIȚA

Al 4-lea oficial: Victor BUGENKO

 

Sheriff: 30.Georgios ATHANASIADIS, 2.Hurtado Danilo ARBOLEDA, 6.Stjepan RADELJIC, 8.Alexandr BELOUSOV, 9.Adama TRAORE, 11.Lovro BIZJAK, 16.Keston Anthony JULIEN, 23.Nadrey DAGO, 31.Sebastien THILL, 55.Gustavo DULANTO, 90.Veceslav POSMAC
Rezerve: 1.Dumitru CELEADNIC, 26.Dusan MARKOVIC, 3.Charles PETRO, 4.Adrian HATMAN, 10.Frank CASTANEDA, 27.Peter BANDA, 98.Maxim COJOCARU
Antrenor: Yurii VERNYDUB

 

CSF Bălți: 1.Artur NAZARCIUC, 2.Alvaro BELY MEDINA, 7.Nichita MOȚPAN, 8.Andrei BURSUC, 11.Daniel DANU, 14.Serhii MOLOCHKO, 20.Emmanuel Chinemerem ALARIBE, 27.Ruben Marcelo GOMEZ GARCIA, 30.Petru COSTIN, 31.Welington Matsukichi DA SILVA TAIRA, 44.Denis FURTUNA

Rezerve: Ikenna Kelvin ENYERIBE, 10.Igor ȚÎGÎRLAȘ, 17.Serghei MIȘCOV, 18.Piotr GHERMAN, 19.Mihail TÎȘCUL, 23.Valentin CHIȘCA, 92.Maxim BUCĂTARU

Antrenor: Igor RAKHAIEV

 

Campioana Sheriff și debutanta CSF Bălți se întâlnesc astăzi, de la ora 20:00, la complexul sportiv Sheriff din Tiraspol, în cel de-al doilea meci al ediției a 31-a a Diviziei Naționale. Partida va fi transmisă în direct de postul de televiziune Sport 1, YouTube FMF și Facebook FMF.

 

Cele două echipe nu s-au mai întâlnit până acum.

 

Sheriff este neînvinsă în campionat în ultimile 20 de meciuri (17 victorii, 3 remize). Formația din Tiraspol a pierdut ultima dată pe 1 noiembrie 2020, un 0-1 cu Petrocub în etapa a 17-a. Pe teren propriu Sheriff nu a mai pierdut vreun meci în campionat mai bine de 2 ani. Mai exact, din 7 aprilie 2019, când Milsami a câștigat cu 1-0 datorită reușitei lui Mikhail Platika (acum la Petrocub).

 

Oficialii clubului CSF Bălți susțin că formația lor nu are nicio tangență cu Zaria Bălți. Astfel, ei nu pretind la palmaresul echipei Zaria, care a cucerit o Cupă a Moldovei (în anul 2016), medaliile de bronz (1995, 2010) și a avut 4 participări în cupele europene.

 

Campioana Moldovei a jucat deja un meci oficial în noul sezon – Supercupa Moldovei. Tiraspolenii n-au reușit să intre pentru a opta oară în posesia acestui trofeu, fiind învinși în urma loviturilor de departajare de Sfîntul Gheorghe Suruceni.

 

Sheriff i-a transferat în acest intersezon pe portarul grec Georgios Athanasiadis (28 de ani) de la AEK Atena, atacantul Luvannor Henrique De Sousa Silva (31 de ani, Al Wahda, Emiratele Arabe Unite), mijlocașul columbian Hansel Orlando Zapata Zape (26 de ani, La Equidad, Columbia) și atacantul din Guinea, Momo Yansane (23 de ani, Nijnii Novgorod, Rusia). 

 

De partea cealaltă CSF Bălți a susținut 2 meciuri amicale, 0-3 cu Petrocub și 1-3 cu Milsami Orhei (a marcat Serhii Molochko).

 

La echipa din Bălți s-au transferat fundașul Denis Furtuna (21 de ani, Dacia Buiucani), mijlocașul Andrei Bursuc (24 de ani, Speranța Nisporeni), atacantul nigerian Emmanuel Chinemerem Alaribe (20 de ani, Codru Lozova), fundașul Valentin Chișca (21 de ani, Zimbru) și fundașul brazilian Welington Matsukichi Da Silva Taira (25 de ani, Macae, Brazilia). În același timp, de la formația bălțeană au plecat Alexandru Grosu, Dumitru Burac și Andrei Drab.

 

După meciul cu CSF Bălți pentru trupa lui Yurii Vernydub urmează „dubla” cu Teuta Durres, Albania, în primul tur preliminar al Ligii Campionilor. Meciul tur se va juca la Durres, pe 7 iulie, iar returul – la complexul sportiv Sheriff din Tiraspol, pe 13 iulie.

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.