• Fii alături de Echipa Țării

Acțiune dedicată Zilei Internaționale a Taților

26 iun 2021 de Maria Teeşanu
GALERIE

Federația Moldovenească de Fotbal în parteneriat cu Special Olympics Moldova și UNICEF Moldova au organizat astăzi un eveniment social-sportiv dedicat Zilei Internaționale a Taților, sărbătorită în mai mult de 90 de țări ale lumii. La acțiune au participat 120 de părinți împreună cu copii de diferite vârste, băieți și fete, precum și copii cu necesități speciale.


Micuții, alături de tații lor, sub îndrumarea instructorului de pregătire fizică, Anatol Cojocari, s-au implicat activ la diferite ștafete și activități sportive cu elemente de fotbal pe arena principală a stadionului Zimbru, gazda meciurilor echipelor naționale. De asemenea, participanții au avut parte de mai multe surprize, printre care activități cu animatori, zone de distracții și agrement. De asemenea, cei prezenți au primit câte un maiou cu inscripția "Tatăl meu, eroul meu", sloganul evenimentului.

 

La ceremonia oficială prilejuită acestui eveniment au participat manager proiecte Grassroots FMF, Diana Bulgaru, reprezentanta de țară UNICEF, Maha Damaj, președintele Special Olympics Moldova, Alexandra Danilenco, reprezentanții Asociației Obștești Sunshine și Centrului de recuperare Doina Mafteuță. La final, toți participanții au primit în dar câte o minge și diverse dulciuri.

 

Ziua Internațională a Taților este un prilej de a ne aminti că tații au un rol foarte important la dezvoltarea fizică și emoțională a copiilor. Tații ajută copiii să cunoască mai bine lumea ce-i înconjoară și să se dezvolte atât pe plan cognitiv, cât și social. 

Foto: Vadim CAFTANAT