• Fii alături de Echipa Țării

Integritatea în fotbal

FMF apelează la serviciile de integritate oferite de Stats Perform pentru protejarea meciurilor de fotbal

14 iun 2021 de Ion Buga

Federația Moldovenească de Fotbal anunță că în ultimele câteva luni a colaborat cu compania Stats Perform în lupta împotriva meciurilor trucate și a corupției în fotbal. În cadrul unui acord pe un termen de doi ani, partenerii vor continua lucrul comun în direcția analizei și monitorizării tuturor meciurilor din Divizia Națională la fotbal. 

 

Stats Perform, lider în tehnologia de date și inteligență artificială, a dezvoltat o abordare unică privind gestionarea riscului de trucare a meciurilor, care include monitorizarea piețelor de pariuri, colectarea informațiilor globale și analiza integrității performanței. Stats Perform consideră această abordare ca fiind cea mai echilibrată și eficientă metodă în problemele de integritate cu care se confruntă sportul. 

 

La începutul acestui an, ziarul The Guardian dezvăluia exclusiv că serviciile Stats Perform ca monitorizarea, detectarea și investigarea activității suspecte în sport au ajuns la un nou nivel de dezvoltare, datorită Analizei Integrității Performanței la jucători și echipe. Anume această abordare inovatoare constituie o parte esențială a serviciilor utilizate de FMF. 

 

Stats Perform Integrity colaborează deja cu numeroase organizații și structuri sportive, oferind servicii împotriva meciurilor trucate, cum ar fi educația, piețele de pariuri și monitorizarea performanței, investigații. Recent, compania a devenit prima care a primit acreditarea Asociației Internaționale a Integrității Pariurilor (IBIA) pentru calitatea și integritatea operațiunilor sale de date. 

 

„Fotbalul este cel mai iubit și practicat joc din lume, iar misiunea noastră este de a proteja acest sport de orice amenințare. De aceea este crucial pentru FMF să utilizeze serviciile Stats Perform, una dintre cele mai mari companii internaționale și experți în pariuri și analiza performanței de joc pe teren, sub formă de rapoarte extrem de necesare în faza anchetei disciplinare cu privire la trucarea meciurilor. Doar împreună, întreaga comunitate de fotbal, putem opri corupția din fotbal informând, sensibilizând și condamnând aranjarea meciurilor”, 

a declarat șeful Departamentului de Integritate FMF, Eugen Zubic.

 

„Suntem încântați de faptul că FMF a ales integrarea unică a statisticilor oferite de Stas Perform în monitorizarea piețelor de pariuri, inteligență și analiză a performanței pentru a sprijini programul lor de integritate. Acest acord arată rolul important pe care FMF îl atribuie asigurării integrității competițiilor lor și așteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună într-un parteneriat de succes" ,

a menționat Jake Marsh, șeful global de integritate Stats Perform.

 

Stats Perform este lider pe piața tehnologiilor sportive, oferind cele mai de încredere date despre sport și cele mai recente progrese în aplicarea inteligenței artificiale și a învățării automate pentru a oferi predicții mai bune și o experiență mai actractivă pentru televizare, presă și suporteri. 

Compania colectează cele mai detaliate date despre sport pentru a crea noi experiențe între sporturi. Folosind cele mai bogate baze de date în diverse sporturi, Stats Perform îmbunătățește competiția sportivă și divertismentul prin învățarea automată și viziunea computerizată cu date fiabile și rapide în crearea predicțiilor și analizelor avansate, fie pentru presa digitală, televiziuni sau companii tehnologice.