• Fii alături de Echipa Țării

Proiectul “We Play Strong”. Premierea echipelor din regiunea Centru

10 iun 2021 de Maria Teeşanu
GALERIE

La stadionul de mini-fotbal din comuna Ciorescu a fost desfăşurată etapa de totalizare și premierea echipelor din cadrul proiectului FMF „We Play Strong”, regiunea centru.

 

La eveniment au participat echipele de fete WU-11: Narta (antrenor - Natalia Clipca), CSF Anenii Noi 2020 (antrenor - Iurie Purice), Instituția Publică Gimnaziul nr. 31 din mun. Chișinău (antrenor - Anna Gurea), Asociaţia Raională de Fotbal Ungheni (antrenor - Petru Langa), Instituția Publică Liceul Teoretic „Elada” (antrenor - Ala Ungureanu) și Instituția Publică Liceul Teoretic "Mihai Eminescu" din or.Ungheni (antrenor - Petru Langa).

 

Festivalul a fost organizat de către Federația Moldovenească de Fotbal, care a fost reprezentată la eveniment de către Natalia Ceban, coordonatoarea proiectului „We Play Strong”.

 

La finalul activităţii, toţi copiii au primit medalii, diplome și cadouri din partea FMF.

 

Campania Împreună #WePlayStrong a fost lansată în Iunie 2017 și scopul pe termen lung a acesteia este de a promova fotbalul printre fete, creșterea substanțială numărului de fete care practică fotbalul, de a transforma acest joc în sportul feminin de echipă numărul 1 în toate 55 de țări membre ale UEFA. Marea majoritate a asociațiilor naționale și cluburilor de fotbal susțin această mișcare prin distribuirea conținutului și organizarea mai multor evenimente.