• Fii alături de Echipa Țării

Feminin(Competiții)

Campionatul Moldovei la fotbal feminin. Totalurile sezonului 2020/2021

07 iun 2021 de Maria Teeşanu

S-a încheiat o nouă ediție a campionatului Moldovei la fotbal feminin, Divizia Națională. Competiția, care a început pe 27 septembrie 2020 și s-a încheiat pe 6 iunie 2021, a fost organizată în premieră de către FMF alături de Liga feminină, o organizație nou-fondată, care are menirea de a realiza trecerea fotbalului feminin de la nivel amator la următoarea treaptă, cea de semi-profesionist.

 

Site-ul nostru vă prezintă mai multe detalii statistice despre rezultatele ediției 2020/2021.

 

În total au fost disputate 56 de meciuri. Gazdele au câştigat 29 de partide, oaspeţii – 17, iar alte 10 meciuri s-au terminat nedecis.

 

Pe parcursul sezonului au fost marcate 185 de goluri, gazdele – 107, oaspeţii – 78, în mediu - 3,30 goluri pe meci.

Foto: Dumitru PLĂMĂDEALĂ

Echipa Agarista CSF Anenii Noi a devenit pentru a patra oară consecutiv campioană a Moldovei la fotbal feminin, după ce a reușit să câștige 12 din cele 14 partide disputate. Formația pregătită de Alexei Gladun a fost urmată în clasament de către CS Noroc (antrenor Alina Stețenco) cu 26 de puncte și FC Maksimum (antrenor Petru Dragomir) cu 22 de puncte.

 

Agarista CSF Anenii Noi s-a remarcat și la capitolul goluri marcate – 53. La polul opus se află Narta ȘS-Drăsliceni cu 51 de goluri primite. De menționat că cele mai multe goluri într-un meci au fost înscrise în întâlnirile Agarista CSF Anenii Noi- Real Succes (scor 12-0). 

Alina Chirica


Alina Chirica (Agarista CSF Anenii Noi) a devenit cea mai bună marcatoare a stagiunii, cu 14 goluri. Ea a fost urmată de Iuliana Colnic (FC Maksimum) cu 10 goluri și Carolina Vasilachi (Agarista CSF Anenii Noi) cu 8 goluri.

 

La capitolul disciplinar, formația FC ȘS-4-PGU-Legia (antrenor Victoria Ostapenco) a acumulat cele mai multe cartonașe galbene – 19, iar cele mai puține le-au primit jucătoarele de la FC Nistru-GTC Cioburciu (antrenor Eduard Caraman) - doar 3.

 

Evelina Popa (Real Succes) este singura jucătoare care a acumulat 5 cartonașe galbene de-a lungul sezonului.

 

În același timp, Nicolina Ilașco (Real Succes), Vera Apostol (FC Maksimum), Cristina Costico (Narta ȘS-Drăsliceni), Mihaela Burdeniuc (FC Belceanka) și Daria Meșina (CS Noroc) au primit câte un cartonaș roșu.

 

Clasamentul Diviziei Naționale și toate rezultatele meciurilor le găsiți AICI.