• Fii alături de Echipa Țării

Ziua Mondială a Copilului. FMF - accentul pe copii

01 iun 2021 de Maria Teeşanu

În fiecare an, în prima zi de vară, se celebrează Ziua Copilului, prilej de a sărbători cea mai frumoasă perioadă din viața fiecărui om – copilăria, de a oferi sprijin, de a aprecia și iubi copiii și de a promova respectarea drepturilor și bunăstarea copiilor din toată lumea.

Cu prilejul frumoasei sărbători, Federaţia Moldovenească de Fotbal aduce sincere felicitări şi urări de bine tuturor copiilor din Republica Moldova. 

 

Dorim ca în această zi toată dragostea și respectul să se îndrepte către toți copiii, care ne bucură cu zâmbetele și realizările lor. Să păstrați întotdeauna copilăria în suflet, ca o rază de lumină.

Copii sunt un dar și o binecuvântare de la Dumnezeu pentru familii și societate și trebuie să-i prețuim și să-i educăm. Această frumoasă sărbătoare vine să ne reamintească nouă, maturilor, de responsabilitatea pe care o avem față de copii. Creșterea lor trebuie analizată cu multă iubire și grijă părintească, pentru a le pregăti un viitor sănătos, fericit și plin de succese.
 

Federația Moldovenească de fotbal pune un mare accent pe dezvoltarea copiilor. Crearea sistemului educațional de fotbal este una dintre prioritățile FMF pentru următorii 4 ani, iar deviza noii strategii de dezvoltare a Federației Moldovenești de Fotbal este ”Accentul pe copii”.

 

În acest sens, forul fotbalistic și-a trasat 4 obiective majore: implementarea fotbalului în grădinițe, a lecțiilor de fotbal în școli, crearea claselor specializate de fotbal și a Academiilor de fotbal. 

Federația a ales să investească în sănătatea și dezvoltarea armonioasă a copiilor pentru a avea o tânără generație de succes.

 

În prezent, FMF organizează competiții fotbalistice, la care participă circa 20.000 de copii sub vârsta de 18 ani.

 

În Proiectul Fotbal în Școli sunt implicați circa 16.400 de copii, dintre care 11.000 de băieți și 5.400 de fete. Totodată în campionatul Moldovei de copii și juniori sunt înregistrați 7.915 băieți în 76 de cluburi și 1061 de fete în 32 de cluburi feminine.