Categorii
- Naționale
- Competiții
- FMF
- Proiecte FMF
- Open Fun Football Schools
- Fotbal în școli
- Prin fotbal să creștem sănătoși
- Proiectul NOI
- Grassroots
- We play strong
- UEFA Playmakers
- Turnee pentru copii
- Şcoala Voluntarului – PRO Fotbal
- Fotbal sigur pentru copiii din Moldova
- Fotbalul ne Unește
- La firul ierbii
- Community Development Officer
- Istoria fotbalului
- Turneul Viitorul
- Fotbal în grădinițe
- Istoria Fotbalului
- EDITORIAL
- UEFA
- FIFA
- Academia FMF
- Wesport
Căutare
Calendarul Noutăților
FMF, în colaborare cu UNICEF și Asociația Special Olympics, continuă să implementeze Proiectul-pilot ”Fotbalul ne unește”, care are ca scop responsabilizarea societății și incluziunea copiilor cu CES în societate.
Zilele trecute, echipa proiectului a ajuns în mai multe localități din raionul Taraclia. Mai întâi, la gimnaziul "Taraclia" din orașul Taraclia a fost desfășurat un seminar organizatoric cu circa 30 părinți, învățători, educatori, directori de instituții participanți în proiect din această regiune. De asemenea, pe terenul cu suprafața artificială a gimnaziului s-a organizat un festival pentru 20 copii de la grădinița locală nr.2 "Soarele". Micuții au fost ghidați de către educatorii lor, folosind elementele de bază ale fotbalului pentru a face cunostință cu sportul rege.
Un festival fotbalistic a avut loc și la Corten cu participarea a 60 copii de vârste U-7, U-11, U-14. La organizarea jocurile mobile, ștafetelor și exercițiilor dinamice au participat educatorii, dar și directorii grădiniței din or.Corten și Liceului Teoretic "Sf. P. Hilendarschi".
Vizita în raionul Taraclia s-a încheiat cu o acțiune și în satul Budăi, cu participarea a 60 copii de la grădinița și gimnaziul din localitate.
Fiecare copil s-a ales cu un certificat de participare și dulciuri din partea partenerilor. De asemenea, ambele instituții au primit de la Federația Moldovenească de Fotbal și Special Olympics setul de inventar și echipament sportiv (5 mingi, 2 porți mobile, 10 conuri, scăriță de coordonare, pompă pentru mingi, plasă pentru mingi, fluier, maiouri și plastroane).
Acest proiect este destinat pentru crearea unui parcurs fotbalistic grădiniță-școală în aceiași localitate, unde copii indiferent de abilități vor putea să joace zilnic fotbal.
Proiectul „Fotbalul ne unește”, la Taraclia