• Fii alături de Echipa Țării

Open Fun Football Schools

Dezvoltarea relațiilor de colaborare dintre FMF și Ambasada Suediei în Republica Moldova

28 mai 2021 de Ion Buga
GALERIE

Președintele FMF, Leonid Oleinicenco a avut o întrevedere de lucru cu Anna Lyberg, Ambasadorul Suediei în Republica Moldova. În cadrul întâlnirii, care a avut loc la Centrul de Pregătire al Selecționatelor Moldovei de la Vadul lui Vodă, oficialii au pus în discuție aspecte cu privire la colaborarea dintre federație și Ambasada Suediei la Chișinău, care durează de 12 ani. 

 

În cadrul acestei cooperări, FMF se bucură de suportul din partea Guvernului Suediei pentru continuarea implementării cu succes a proiectului CCPA/Open Fun Football Schools. Aceste Școli deschise de fotbal distractiv pentru fete și băieți cu vârsta cuprinsă între 6 – 11 ani presupune practicarea jocurilor vesele și implementarea conceptului pedagogic al fotbalului distractiv „Fun – Football - Concept” drept un mijloc eficient de promovare al procesului democratic, păcii, stabilității, coeziunii sociale, stabilirii relațiilor de prietenie şi a colaborării sportive. 

 

Proiectul CCPA/OFFS este implementat în țară noastră de către organizația neguvernamentală CCPA din Danemarca şi FMF din anul 2006. Începând cu anul 2009, CCPA / OFFS este susținut de Agenția Internaționala Suedeză de Cooperare pentru Dezvoltare (SIDA), reprezentată de Ambasada Suediei la Chișinău. De-a lungul anilor, în proiectul OFFS au participat peste 85.000 de copii și 2.300 de antrenori din toate regiunile de pe ambele maluri ale Nistrului.

 

Totodată, șeful forului fotbalistic a făcut și o amplă prezentare a Strategiei FMF 2020-2024, dezvoltarea și promovarea fotbalului de bază și a principiilor fundamentale ale „sportului pentru toți” în toate regiunile țării.

 

La finalul întâlnirii, Leonid Oleinicenco i-a înmânat Annei Lyberg un tricou personalizat al naționalei Moldovei.

 

La eveniment au mai participat Serghei Butelschi, director tehnic FMF, Svetlana Patraș, coordonatorul proiectului Open Fun Football Schools Moldova, Diana Bulgaru, coordonatorul proiectului Fotbal în școli.