• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. Codru - Dinamo-Auto. Avancronică

26 mai 2021 de Victor Daghi

 

Codru – Dinamo-Auto

 

26 mai. Lozova, stadionul Nicolae Simatoc
Arbitru: Ion BÎLEA
Asistenți: Vadim ROȘCA și Mihail PERCIULEAC

Al 4-lea oficial: Daniel LUCA

 

Codru: 25.Igor MOSTOVEI, 2.Dumitru TOFILAT, 4.Ion SANDU, 5.Abubakar SALIFU, 7.Maxim CALINCOV, 16.Peter OLUKA, 19.Emmanuel ALARIBE, 23.Nichita MALȚEV, 44.Dusan BABIC, 73.Dumitru RENIȚĂ, 97.Maxmillian Ugochukwu IHEKUNA

Rezerve: 1.Vladislav BUTUC, 6.Hamed FONDIKOU, 8.Bohdan MYTSYK, 9.Marius MANOLE, 10.Artem PESTRIAKOV, 11.Oleg CREȚUL, 28.Chidiebere OGBODO, 34.Marian PUIU, 77.Eduard ZAPLITNÎI, 90.Andrei CONOHOV, 99.Rostislav GARGANCIUC
Antrenor: Alexei SAVINOV

 

Dinamo-Auto: 16.Maxim BARDÎȘ, 4.Artiom LITVEACOV, 5.Igor CHIPERI, 10.Yehor KONDRATIUK, 15.Oleksandr MASALOV, 18.Dumitru ROGAC, 19.Maxim MIHALIOV, 21.Dan PUȘCAȘ, 22.Vadim DIJINARI, 24.Orkhan GURBANLI, 30.Serghei GAFINA

Rezerve: 1.Victor STRAISTARI, 12.Cristian APOSTOLACHI, 6.Artiom BILINSCHII, 8.Artem FEDOROV, 9.Octavian BULAT, 14.Vadim CEMÎRTAN, 17.Alexandr CUZMENCO, 20.Denis MACALICI, 26.Abdula GENAEV
Antrenor: Igor DOBROVOLSKI 

 

Codru Lozova și Dinamo-Auto Tiraspol se întâlnesc astăzi, de la ora 18:00, într-un meci al etapei a XXXVI-a a Diviziei Naționale. Partida de la stadionul Nicolae Simatoc din Lozova va fi transmisă în direct de site-ul nostru, pagina de Facebook Divizia Națională și portalul Moldfootball.

 

Cele două echipe s-au întâlnit până acum de 9 ori, iar Dinamo-Auto s-a impus de fiecare dată. Golaverajul este de 32-5 în favoarea formației din Tiraspol. 

 

În actuala ediție de campionat cele două formații s-au întâlnit de trei ori.

 

În etapa a IX-a, pe 11 septembrie 2020, Dinamo-Auto a învins-o pe Codru cu 7-0. Este cea mai categorică victorie a “automobiliștilor” din Divizia Națională! În acel meci de la Ternovca, Artem Fedorov, Vadim Paireli și Yehor Kondratiuk și-au trecut în cont câte o “dublă”, iar Petru Leuca a înscris o dată.

 

Pe 8 noiembrie 2020, în etapa a XVIII-a, echipa lui Igor Dobrovolski a câștigat cu 4-1. La meciul de la Lozova din nou o “dublă” a reușit Vadim Paireli, iar Maksym Pyrohov și Artem Fedorov au marcat câte un gol. Golul de onoare al echipei Codru a fost înscris de Nikolai Vdovichenko.

 

Pe 11 aprilie 2020, la Ternovca, în cadrul etapei a XXVII-a, Dinamo-Auto s-a impus cu 1-0 datorită golului marcat de Dan Pușcaș în min. 82.

 

Cele două echipe s-au mai întâlnit de două ori în Cupa Moldovei.

 

În optimile de finală din ediția 2015/16, meciul s-a încheiat cu victoria „automobiliștilor”, scor 5-1. Vladislav Ivanov și Vadim Cemîrtan și-au trecut în cont câte o “dublă”, iar Dan Pîsla a înscris o dată. Golul de onoare al echipei din Lozova a purtat semnătura lui Iurie Cebotari.

 

Iar recent, pe 19 aprilie 2021, adversarele s-au întâlnit în sferturile de finală ale ediției 2020/21. Dinamo-Auto s-a impus cu 2-1 în prelungiri, datorită golului marcat de Yehor Kondratiuk în minutul 120! Celelalte două reușite au aparținut lui Shahrom Samiev, respectiv, Maxmillian Ugochukwu Ihekuna.

 

Datorită victoriei tehnice din etapa trecută cu Speranța, “lanterna roșie” a campionatului, Codru, a intrerupt seria negativă alcătuită din 15 înfrângeri consecutive. Este al doilea succes al echipei antrenate de Alexei Savinov în actuala stagiune.

 

Codru a urcat 3 trepte în clasamentul all-time. Echipa din Lozova are acum 17 puncte acumulate și se situează pe locul 47, depășindu-le în această ierarhie pe Spicul Chișcăreni (14 p.), Happy End Camenca (15 p.) și Universul Ciuciuleni (16 p.). Pe poziția a 46-a se află CSCA-Steaua Chișinău, cu 18 puncte.

 

De partea cealaltă, Dinamo-Auto a învins-o sâmbătă pe Milsami și a intrerupt seria negativă compusă din 7 partide fără victorie. Echipa lui Igor Dobrovolski a obținut două victorii și trei remize în ultimele 10 meciuri.

 

Doi jucători de la Dinamo-Auto, Maxim Mihaliov și  Shahrom Samiev, au drept de joc în meciul de azi, după ce au fost suspendați în etapa trecută.

 

În clasament, Dinamo-Auto este pe locul 6, cu 45 de puncte, în timp ce Codru se află pe locul 10, cu 9 puncte acumulate.