• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Finala Cupei Moldovei. Căpitanii vorbesc. Vitalie Plămădeală

27 mai 2021 de Reporter FMF

Interviul căpitanului echipei Sfîntul Gheorghe Suruceni, Vitalie Plămădeală, care va fi publicat în Programul de meci al finalei Cupei Moldovei din 30 mai

 

- Vitalie, și pentru tine este a treia finală consecutivă de Cupă. Cum te pregătești pentru acest ultim act?

- Într-adevăr, în acest an voi bifa a treia finală consecutivă în Cupa Moldovei. Am ratat de două ori marele trofeu, iar acum sper foarte mult ca, alături de Sfîntul Gheorghe, să-l câștig. Este o nouă și unică șansă, iar eu și colegii mei o vom trata cu multă responsabilitate, disciplină și motivație. Personal, mă pregătesc intens. Totodată, ținând cont de faptul că sunt căpitanul echipei, încerc să îi motivez și pe colegii mei, în special pe cei mai tineri, să intre pe teren și să dea tot ce au mai bun, să demonstreze tuturor că echipa noastră merită să fie aici. Această finală ne poate permite să terminăm sezonul așa cum ne-am propus inițial, cu un trofeu în vitrină. Totul este posibil.

 

- Ce înseamnă pentru tine și pentru colegii tăi această finală, ținând cont că o eventuală victorie ar fi pentru mulți dintre „Sfinți” șansa de-a câștiga un prim trofeu oficial?

- Este adevărat. Avem o nouă șansă reală de-a aduce în palmaresul Sfîntului Gheorghe primul trofeu oficial. Astfel, printr-o eventuală victorie, actualul lot de jucători și toți membrii staff-ului tehnic pot scrie o nouă pagină de istorie în parcursul echipei noastre, iar acest lucru ar înseamna pentru noi toți poate mai mult, chiar și decât un vis împlinit.

 

- La capătul unui sezon greu, care sunt șansele echipei noastre de-a câștiga contra Sheriff?

- Ținând cont că am avut un sezon foarte lung și pe alocuri foarte greu, chiar ne dorim mult sa-l încheiem pe o notă pozitivă, ridicând deasupra capului Cupa. Noi am demonstrat, chiar și împotriva Sheriff-ului că în fotbal nu mai există favoriți și outsideri. Din acest motiv, sunt sigur că pornim cu șanse egale, dar faptul că luptăm pentru primul trofeu oficial ne oferă o șansă în plus față de adversarul nostru. 
Recunosc, la moment, Sheriff este cel mai puternic și solid adversar din fotbalul moldovenesc. Ei bine, tocmai acest lucru ne va motiva și mai mult. Totul depinde de cum ne vom îndeplini cerințele pe care le vom primi de la staff-ul tehnic pentru meciul de pe 30 mai.

 

- Fiind unul dintre cei mai experimentați jucători din tabăra noastră, care crezi că vor fi momentele ce vor decide câștigătoarea? 

- Având în față un adversar redutabil cum este Sheriff Tiraspol este foarte important ca psihologic să fim pregătiți pentru un meci tare. De această dată nu va fi doar un derby, ci o finală de Cupă. Cu toții trebuie să ne concentrăm la maxim și să fim cât mai disciplinați, începând cu sesiunea de pregătire dinaintea partidei și până la fluierul final al acesteia. Într-un ultim act este de ajuns un singur moment pentru a se decide câștigătoarea. Avem jucători care pot face acest lucru individual, dar cred că spiritul de echipă va fi principalul factor care va decide soarta finalei. Iar noi la acest capitol stăm foarte bine. 

 

- Dacă vei ieși învingător, va fi acesta cel mai bun rezultat din cariera ta?

- Sigur că da. Ar fi și pentru mine prima finală de Cupă în care ies învingător. Am în spate o carieră de care chiar sunt mândru, dar iată că în CV îmi lipsește acest trofeu. Și aceasta în condițiile în care de-a lungul anilor am obținut mai multe rezultate bune, dar dacă vorbim de un meci cu un asemenea statut, atunci este evident că o victorie ar fi cel mai plăcut rezultat din cariera mea. Reiterez, din teren sau de pe banca de rezerve, voi face tot posibilul ca la final să zic că acest succes este cel mai bun rezultat pe care l-am obținut în cariera mea de fotbalist profesionist, dar nu și ultimul.

 

Pregătit de Ion Anușca, ofițer de presă FC Sfîntul Gheorghe