• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Finala Cupei Moldovei. Interviu cu antrenorul echipei Sfîntul Gheorghe, Serghei Cebotari

27 mai 2021 de Reporter FMF

Federația Moldovenească de Fotbal vă prezintă finalistele Cupei Moldovei.

Citiți un interviu al antrenorului echipei Sfîntul Gheorghe, Serghei Cebotari.  

 

- Domnule Cebotari, Sfîntul Gheorghe Suruceni va juca pe 30 mai a treia sa finală consecutivă de Cupă a Moldovei. Sunt pregătiți „Sfinții” să producă o nouă surpriză și să câștige primul lor trofeu oficial?

- Aceasta este a treia noastră finală de Cupă. Apropo, în ultima perioadă, „3” este numărul nostru norocos. În orice caz, noi vom depune tot efortul pentru a câștiga acest trofeu din a treia încercare, deși știm foarte bine împotriva cărui adversar vom evolua și cât este el, la moment, de puternic. Dar, țin să precizez un lucru important – frică nu ne este. Avem respect și voință pentru a fi un adversar de temut. Cupa se decide într-un singur meci, respectiv totul este posibil. Spun acest lucru, făcând referire la UEFA Europa League, competiție care ne-a demonstrat atât de bine că putem reuși dacă suntem un colectiv unit, răbdător, cu un spirit puternic, luptând pentru principalul nostru obiectiv – victoria.

 

- În ultimul act vom evolua contra lui Sheriff, adversara noastră și de acum doi ani. Cum vi se pare acum gruparea tiraspoleană și care vor fi cele mai mari provocări în acest duel?

- Trebuie să recunosc că în finală vom avea un adversar puternic, poate cel mai puternic din ultimii ani. Față de ultimul act din 2019, Sheriff are în prezent un lot format din jucători buni, cu un potențial mare atât pe plan individual, cât și în jocul de echipă. Eu cred că va fi un meci disputat, ținând cont că se va decerna un trofeu la final. Ne dorim să cucerim primul trofeu oficial și avem această ocazie pe 30 mai. Ar fi ceva frumos pentru Sfântul Gheorghe.

 

- La startul acestui sezon ați declarat că unul din obiectivele principale ale echipei este câștigarea Cupei. Cum a fost drumul până aici?

- La fel, ca la începutul sezonului, și acum câștigarea Cupei Moldovei este foarte importantă pentru noi. Drumul a fost lung și foarte complicat, mai ales că biletul pentru marea finală l-am obținut după două meciuri foarte complicate cu Speranța Nisporeni și Dinamo-Auto Tiraspol, meciuri în care am avut nevoie de cele două reprize de prelungiri pentru a ne impune, dar în sport orice victorie este mult mai frumoasă, dacă ea este obținută prin muncă, dăruință și voință.    

 

- Cât de important ar fi acest trofeu pentru echipa noastră sătească?

- Trofeele sunt mereu importante, indiferent de competiția în care le-ai câștigat. Un trofeu este un trofeu întotdeauna! Dar dacă acesta este și primul, atunci el este și mai valoros. Cupa Moldovei ar fi poate cea mai frumoasă răsplată pentru munca pe care au depus-o elevii mei în ultimii ani, ținând cont, totodată, și de faptul că ea lipsește atât din palmaresul majorității lor, cât și a întregului staff tehnic, precum și a conducerii clubului. Eu nu ascud faptul că toți oamenii care fac parte din această echipă își doresc din tot sufletul ca Sfîntul Gheorghe să câștige marele trofeu.

    

- Și la final, ce mesaj aveți atât pentru adversarii noștri din finală, cât și pentru fanii Sfîntului Gheorghe Suruceni? 

- Sigur, ne dorim ca finala să se desfășoare cu mai mulți suporteri în tribune. Anul trecut ei ne-au lipsit. Vom fi bucuroși, dacă ne vor susține. De asemenea, pe această cale țin să promit că, noi, echipa Sfântul Gheorghe Suruceni, vom intra pe teren motivați să învingem și să nu-i dezamăgim pe cei care au crezut și care cred în această echipă sătească. 

 

Pregătit de Ion Anușca, ofițer de presă FC Sfîntul Gheorghe