• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. Dinamo-Auto - Milsami. Avancronică

22 mai 2021 de Victor Daghi

 

Dinamo-Auto - Milsami

 

22 mai. Ternovca, stadionul Dinamo-Auto
Arbitru: Alexandru STEFCIUC
Asistenți: Nicolae MACARI și Eugeniu STEFCIUC

Al 4-lea oficial: Victor BUGENKO

 

Dinamo-Auto: 12.Cristian APOSTOLACHI, 4.Artiom LITVEACOV, 7.Serghei SCHITENCO, 10.Yehor KONDRATIUK, 15.Oleksandr MASALOV, 18.Dumitru ROGAC, 21.Dan PUȘCAȘ, 22.Vadim DIJINARI, 24.Orkhan GURBANLI, 26.Abdula GENAEV, 30.Serghei GAFINA

Rezerve: 1.Victor STRAISTARI, 16.Maxim BARDÎȘ, 5.Igor CHIPERI, 6.Artiom BILINSCHII, 9.Octavian BULAT, 17.Alexandr CUZMENCO, 20.Denis MACALICI, 27.Andrii PANYCH
Antrenor: Igor DOBROVOLSKI 

 

Milsami: 31.Victor BUGA, 4.Igor ARHIRII, 8.Ion DRAGAN, 11.Ion GHIMP, 16.Alexandru ANTONIUC, 18.Constantin BOGDAN, 19.Dan PÎSLA, 21.Vasile JARDAN, 23.Vadim BOLOHAN, 84.Artiom PUNTUS, 98.Igor LAMBARSCHI 

Rezerve: 12.Oleg MALAC, 6.Omar GAYE, 7.Nichita IURAȘCO, 9.Maxim ANTONIUC, 10.Alexandru DEDOV, 15.Sergiu NAZAR, 20.Vitus AMOUGUI

Antrenor: Serghei DUBROVIN

 

Dinamo-Auto Tiraspol și Milsami Orhei se întâlnesc astăzi, de la ora 16:00, în primul meci al etapei a XXXV-a a Diviziei Naționale. Partida de la stadionul Dinamo-Auto din Ternovca va fi transmisă în direct de posturile de televiziune Sport 1, Moldova 2 și Național 4. De asemenea, jocul va fi retransmis de site-ul nostru, pagina de Facebook Divizia Națională și portalul Moldfootball.

 

Cele două formații au jucat primul lor meci direct în optimile de finală ale Cupei Moldovei, ediția 2012/13, iar Milsami s-a impus cu 3-1. Tot în cadrul acestei competiții, „vulturii roșii” au mai câștigat un duel cu dinamoviștii, scor 3-0, în sferturile ediției 2015/16. 

 

Restul meciurilor directe (25) au fost în Divizia Națională. În total, Milsami a adunat 16 victorii, Dinamo-Auto - 5, iar alte patru meciuri s-au terminat nedecis. Golaverajul este de partea vulturilor roșii: 52-17. 

 

În actuala stagiune, două partide s-au terminat la egalitate, iar într-un meci s-a impus Milsami.

 

În etapa a 8-a, la Orhei, Milsami a învins cu 1-0, datorită golului marcat de Sergiu Nazar în min. 69.

 

Pe 31 octombrie 2020, la Ternovca, Dinamo-Auto şi Milsami s-au despărţit la egalitate, 1-1. Alexandru Antoniuc a deschis scorul în min. 5, iar “automobiliștii” au egalat în min. 57 prin autogolul lui Constantin Bogdan.

 

Cel mai recent duel dintre cele două formații s-a disputat pe 19 martie 2021, în etapa a XXVI-a. La stadionul CPSM din Vadul lui Vodă, „vulturii roșii” conduceau cu 2-0 deja în minutul 7, grație golurilor marcate de Eugen Zasavițchi și Alexandru Antoniuc. Însă, echipa antrenată de Igor Dobrovolski a reușit să egaleze la doi, datorită golurilor lui Shahrom Samiev și Maxim Mihaliov.

 

Dinamo-Auto a obținut două victorii și trei remize în ultimele 10 meciuri, și n-a mai simțit gustul victoriei de 7 partide. Reușita lui Artiom Litveacov din etapa trecută s-a dovedit a fi golul cu numărul 250 al “automobiliștilor” în Divizia Națională.

 

De partea cealaltă, Milsami a obținut 6 victorii și 2 remize în ultimele 10 meciuri, și cu două etape înainte de finalul campionatului și-a asigurat medaliile de bronz, pentru a treia oară în istorie.

 

Datorită victoriei din etapa trecută cu Codru (4-2), Milsami a adunat 638 de puncte și a urcat pe locul 7 în clasamentul all-time al Diviziei Naționale. Pe locul 8 a coborât FC Tiraspol, cu 637 de puncte acumulate. Iar pe locul 6 al acestei ierarhii se află o altă formație tiraspoleană, Tiligul, cu 801 de puncte.

 

Trei jucători sunt suspendați pentru meciul de azi, pentru cumul de cartonașe galbene. Este vorba de Maxim Mihaliov, Shahrom Samiev (ambii, Dinamo-Auto) și Emil Tîmbur (Milsami).

 

În același timp, fundașul echipei Dinamo-Auto, Serghei Gafina, are drept de joc în meciul de azi, după ce a fost suspendat în etapa trecută.

 

În clasament, Dinamo-Auto este pe locul 5, cu 42 de puncte, în timp ce Milsami se află pe locul 3, cu 70 de puncte acumulate.