• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. Speranța – Dacia Buiucani. Avancronică

19 mai 2021 de Victor Daghi

 

Speranța Nisporeni și Dacia Buiucani Chișinău vor juca astăzi, de la ora 18:00, ultimul meci al etapei a XXXIV-a a Diviziei Naționale. Partida de la stadionul Nicolae Simatoc din Lozova va fi transmisă în direct de site-ul nostru, pagina de Facebook Divizia Națională și portalul Moldfootball.

 

Cele două formații au jucat, până acum, 7 meciuri directe. Bilanț: echipele au obținut câte trei victorii, iar un joc s-a încheiat la egalitate. Golaverajul, 10-9, este favorabil formației chișinăuiene.

 

Pentru prima dată cele două echipe s-au întâlnit în Divizia A, în sezonul 2014/15, pe 24 august 2014, la stadionul din Nisporeni. Dacia-2 Buiucani a câștigat primul duel direct cu scorul de 3-1, datorită reușitelor lui Andrian Apostol, Cornel Șchiopu, Dumitru Popescu, respectiv Ion Pavlov.

 

În retur, la stadionul CSCT Buiucani, pe 21 martie 2015, nisporenenii și-au luat revanșa, datorită golului marcat de Pavel Secrier în min. 75.

 

În actuala stagiune, în etapa a 7-a, Speranța a dispus de Dacia Buiucani cu scorul de 3-0. Oleksandr Iermachenko, Dan Pîsla și Constantin Sandu au marcat câte un gol în acea partidă.

 

Iar în toamnă, în etapa a 16-a, cele două echipe s-au despărțit la egalitate, 0-0.

 

Cel mai recent duel dintre cele două formații s-a disputat pe 14 martie 2021, în etapa a XXV-a. La Joma Arena din Chișinău, Dacia Buiucani s-a impus cu 4-1. Golurile au fost marcate de Vadim Crîcimar, Marin Căruntu, Denis Furtuna, Corneliu Cotogoi, respectiv, Dmytro Kozban.

 

Anul trecut, la Cupa Federației, echipa chișinăuiană a învins-o pe Speranța cu 2-1. Golurile au fost marcate de Vadim Crîcimar, Sandu Mateescu, respective, Mihai Bolun.

 

Cele două echipe au mai jucat pe 28 octombrie 2020, în optimile de finală ale Cupei Moldovei, ediția 2020-2021. Partida a avut loc la Complexul Sportiv Raional din Orhei, iar Speranța s-a impus cu 2-1 în timpul suplimentar. Golurile au fost marcate de Matvei Guiganov, Dan Pîsla, respectiv Nicolae Nemerenco.

 

Speranța a obținut o singură victorie și o remiză în ultimele 10 meciuri. Pentru neprezentare la meciul cu Petrocub din etapa trecută, Speranța a fost penalizată de Comitetul de Competiții al FMF cu înfrângere tehnică (0-3) și amendată cu 100.000 de lei.

 

De partea cealaltă, Dacia Buiucani a obținut 4 victorii și o remiză în ultimele 10 meciuri.

 

Fundașul Daciei Buiucani, Vicu Bulmaga, este suspendat pentru meciul de azi, pentru cumul de cartonașe galbene.

 

În același timp, Doru Calestru și Oleg Martin (ambii, Dacia Buiucani) au drept de joc în meciul de azi, după ce au fost suspendați în partidele precedente.

 

În clasament, Speranța este pe locul 9, cu 23 de puncte, în timp ce Dacia Buiucani se află pe locul 6, cu 41 de puncte acumulate.

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.