• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. FC Florești – Sheriff. Avancronică

19 mai 2021 de Victor Daghi

 

FC Florești – Sheriff


19 mai. Bender, stadionul orășenesc
Arbitru: Piotr STOIANOV
Asistenți: Victor LUCHIȚA și Natalia CEBAN
Al 4-lea oficial: Denis IVLEV

 

FC Florești: 1.Denis MACOGONENCO, 5.Feodor ANDRIUHIN, 9.Andrei COBEȚ, 14.Alexei DIZOV, 17.Serghei BOBROV, 19.Denis JANU, 23.Artiom ZELENIUC, 25.Igor BONDARENCO,  30.Sandu MATEESCU, 55.Vladimir COVCENCO, 99.Vladimir GHINAITIS

Rezerve: 13.Vladislav LIHAREV, 10.Grigore COȘCODAN, 27.Dmitri SEMIROV, 28.Daniel LISU, 77.Gheorghe SPÎNU 
Antrenor: Iuri GROȘEV

 

Sheriff: 26.Dusan MARKOVIĆ, 6.Stjepan RADELJIĆ, 10.Frank CASTANEDA, 11.Lovro BIZJAK, 16.Keston Anthony JULIEN, 17.Dimitrios KOLOVOS, 23.Nadrey DAGO, 31.Sebastien THILL, 88.Rifet KAPIC, 90.Veaceslav POSMAC, 98.Maxim COJOCARU

Rezerve:  1.Dumitru CELEADNIC, 33.Serghei PAȘCENCO, 3.Charles PETRO, 4.Adrian HATMAN, 8.Alexandr BELOUSOV, 13.Fernando PEIXOTO, 15.CRISTIANO, 18.Moussa KYABOU, 27.Peter BANDA, 55.Gustavo DULANTO,

Antrenor: Yurii VERNYDUB

 

FC Florești și Sheriff Tiraspol se întâlnesc astăzi, de la ora 16:00, într-un meci al etapei a XXXIV-a a Diviziei Naționale. Partida de la stadionul orășenesc din Bender va fi transmisă în direct de postul de televiziune Sport 1. De asemenea, jocul va fi retransmis de site-ul nostru, pagina de Facebook Divizia Națională și portalul Moldfootball.

 

Cele două formații s-au întâlnit până acum de patru ori.

 

Prima partidă s-a jucat pe 16 februarie 2020, la ediția inaugurală a turneului Cupa Federației. Atunci, echipa de tineret-rezerve a Sheriff-ului a remizat cu FC Florești, scor 2-2. Golurile au fost marcate de Nichita Covali, Valeriu Gaiu (din penalty), respectiv, Vasile Stefu-2.

 

În actuala stagiune, în toate cele trei meciuri s-a impus Sheriff. Pe 1 august 2020, într-un meci din etapa a VII-a a Diviziei Naționale, formația tiraspoleană a învins cu greu trupa lui Iuri Groșev, scor 1-0. Singurul gol al partidei a fost marcat de Anatole Abang în min. 62.

Iar pe 24 octombrie, "galben-negrii" s-au impus mult mai categoric, 5-0, ucraineanul Andrii Bliznichenko reușind un hat-trick. Celelalte goluri au fost marcate de Frank Castaneda și Dimitrios Kolovos.

 

Cel mai recent duel dintre cele două formații s-a disputat pe 13 martie 2021, în etapa a XXV-a. La stadionul Sheriff din Tiraspol, “viespile” s-au impus cu 6-0. Adama Traore și-a trecut în cont o “dublă”, iar Sebastien Thill, Nadrey Dago, Frank Castaneda (din penalty) și Peter Banda au înscris câte o dată.

 

FC Florești a obținut patru victorii în ultimele 10 meciuri.

 

De partea cealaltă, Sheriff a ajuns la 19 meciuri consecutive fără înfrângere (17 victorii, 2 remize) și a învins în ultimele 9 meciuri. Formația tiraspoleană a obținut a 17-a victorie categorică în acest sezon. Campioana a pierdut ultima dată pe 1 noiembrie 2020, un 0-1 cu Petrocub în etapa a 17-a.

 

În meciul din etapa trecută cu Dinamo-Auto, “viespile” au marcat golul cu numărul 1500 din Divizia Națională. Autor – luxemburghezul Sebastien Thill, în min. 72 al partidei de la Ternovca.

 

Cu 3 etape înainte de finalul campionatului, Sheriff a marcat 111 goluri în 33 de meciuri. Până acum, Zimbru a marcat cele mai multe goluri într-un singur sezon de campionat – 112 în 30 de meciuri (ediția 1996/97), iar echipa antrenată de ucraineanul Yurii Vernydub are șanse bune să doboare acest record vechi de 24 de ani!

 

Doi jucători de la Sheriff, Adama Traore și Danilo Arboleda Hurtado, sunt suspendați pentru meciul de azi, pentru cumul de cartonașe galbene.

 

În același timp, mijlocașul “viespilor” Dimitros Kolovos, are drept de joc în meciul de azi, după ce a fost suspendat în etapa trecută.

 

În clasament, FC Florești este pe locul 7, cu 29 de puncte, în timp ce Sheriff conduce autoritar, cu 92 de puncte acumulate.

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.