• Fii alături de Echipa Țării

Vizita lui Răzvan Burleanu în Moldova. Anenii Noi, Căușeni, Cimișlia, Cahul

18 mai 2021 de Sandu Grecu
GALERIE

 

Delegația Federației Române de Fotbal alături de grupul de lucru al FMF au continuat pe 17 mai traseul de prezentare al programului comun de dezvoltare al fotbalului în Republica Moldova prin alte 3 localități din țară. Este vorba de Anenii Noi, Căușeni și Cimișlia.

 

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, însoțit de Gabriel Bodescu, secretar general adjunct și Mihai Stoichiță, director tehnic, alături de președintele FMF, Leonid Oleinicenco, însoțit de Serghei Butelschi, director tehnic și Constantin Scripnic, director Futsal Arena s-au întâlnit cu conducerea Asociației Raionale de Fotbal din Anenii Noi, reprezentată de Oleg Gâncu, președinte ARF, Iurie Purice, membru al Comitetului Executiv al Ligii feminine de fotbal și Eduard Sturza, membru al Comitetului Executiv ARF.

 

În cadrul întrevederii s-a discutat despre posibile schimbări în regulamentul de transfer al jucătoarelor de fotbal feminin, în cadrul celor 2 campionate, moldovenesc și român, alte aspecte ale colaborării dintre Asociația locală și organizații similare din România.

   

În continuare, delegația celor 2 foruri a vizitat terenul cu suprafață sintetică din Căușeni, unde a asistat la un antrenament deschis al 2 grupe de vârstă din cadrul Școlii de fotbal din localitate. La eveniment au mai fost prezenți președintele ARF Căușeni, vicepreședinte al FMF, Nicolae Sandu, primarul orașului, Anatol Donțu, directorul Școlii sportive, Vladimir Iurco și alți antrenori de fotbal locali.

 

Cea mai frumoasă parte a programului din Căușeni a fost discuția dintre cei 2 conducători de federații cu copiii școlii sportive, care s-au arătat încântați de oaspeți, au făcut poze comune și și-au pus întrebări reciproce legate de tematica fotbalistică. Viitorii fotbaliști au povestit despre idolul lor, Igor Armaș, născut la Căușeni și care astăzi joacă la FC Voluntari, în campionatul României.

 

Ploaia a dat peste cap planurile organizatorilor la Cimișlia, unde Răzvan Burleanu și Leonid Oleinicenco s-au întâlnit cu președintele raionului, Mihail Olărescu și toți membrii Asociației Raionale de Fotbal. Despre activitatea fotbalistică din raion a vorbit președintele ARF Cimișlia, Victor Stână. La rândul său, membrul Comitetului Executiv UEFA, Răzvan Burleanu a ținut un discurs pe tematica dezvoltării fotbalului în regiuni. Înaltul oaspete a menționat și despre intenția comună a federațiilor de fotbal din România și Moldova de a organiza un turneu final al Campionatului European la nivel de juniori.

 

Ulterior, delegația oficială au efectuat o vizită de lucru și în municipiul Cahul, unde au avut o întrevedere cu primarul Nicolae Dandiș. Au fost puse în discuție perspectivele dezvoltării sportului rege în sudul a țării, posibilele direcții de acțiune comună, dar și identificarea soluțiilor pentru demararea lucrărilor de amenajare a infrastructurii în regiune. Alexei Gheorghiu, manager al Oficiului regional de dezvoltare Sud al FMF, a prezentat mai multe informații despre activitățile și proiectele de dezvoltare în regiune.

 

Președintele FMF, Leonid Oleinicenco a mulțumit delegației FRF pentru vizită și pentru deschiderea spre o colaborare benefică pentru dezvoltarea fotbalului moldovenesc.     

 

Citește alte materiale la acest subiect...

ȘEDINȚĂ COMUNĂ DE LUCRU FMF - FRF

PRIMA ZI DE VIZITĂ ÎN REPUBLICA MOLDOVA A MEMBRULUI CONSILIULUI FIFA

PREȘEDINTELE FRF, RĂZVAN BURLEANU EFECTUEAZĂ O VIZITĂ DE LUCRU ÎN MOLDOVA