• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. Zimbru – Dinamo-Auto. Avancronică

18 mai 2021 de Victor Daghi

 

Zimbru – Dinamo-Auto

 

18 mai. Chișinău, stadionul Zimbru-2
Arbitru: Gabriel TUPICICA
Asistenți: Andrei BODEAN și Vadim VICOL

Al 4-lea oficial: Victor BUGENKO

 

Zimbru: 12.Silviu ȘMALENEA, 3.Ștefan BURGHIU, 4.Vladislav ZAVALIȘCA, 5.Alexandru VREMEA, 9.Cristian DANI, 10.Artur PATRAȘ, 11.Vasili STEFU, 14.Saleh YAHAYA, 15.Alexei CIOPA, 17.Vlad RĂILEANU, 18.Prince Okezie EBENEZER

Rezerve: 1.Denis GUȚUL, 6.Iulian BEJAN, 8.Alexandru GRAUR, 16.Marius CUROȘ, 19.Daniel MUNTEAN, 22.Alexandru GĂU, 23.Valentin CHIȘCA, 24.Tudor PAVALACHI, 30.Mihai MOROZAN
Antrenor: Vlad GOIAN

 

Dinamo-Auto: 16.Maxim BARDÎȘ, 4.Artiom LITVEACOV, 5.Igor CHIPERI, 7.Serghei SCHITENCO, 10.Yehor KONDRATIUK, 11.Shahrom SAMIEV, 15.Oleksandr MASALOV, 19.Maxim MIHALIOV, 21.Dan PUȘCAȘ, 22.Vadim DIJINARI, 26.Abdula GENAEV
Rezerve: 1.Victor STRAISTARI, 12.Cristian APOSTOLACHI, 6.Artiom BILINSCHII, 9.Octavian BULAT, 17.Alexandr CUZMENCO, 18.Dumitru ROGAC, 20.Denis MACALICI, 24.Orkhan GURBANLI, 27.Andrii PANYCH
Antrenor: Igor DOBROVOLSKI 

 

Zimbru Chișinău și Dinamo-Auto Tiraspol se întâlnesc astăzi, de la ora 16:00, în primul meci al etapei a XXXIV-a a Diviziei Naționale. Partida de la stadionul Zimbru-2 din Chișinău va fi transmisă în direct de posturile de televiziune Sport 1 și Moldova 2. De asemenea, jocul va fi retransmis de site-ul nostru, pagina de Facebook Divizia Națională și portalul Moldfootball.

 

Cele două echipe s-au întâlnit până acum de 25 ori în Divizia Națională.

 

Primul duel a avut loc pe 31 august 2013, la Chișinău, când a fost consemnată o remiză albă.

 

În total, "galben-verzii" au câștigat 10 meciuri directe, dinamoviștii - 5, iar alte zece meciuri s-au încheiat la egalitate. Golaverajul este favorabil chișinăuienilor: 30-23.

 

În actuala stagiune, două partide s-au terminat la egalitate, iar într-un meci s-a impus Dinamo-Auto.

 

În etapa a 7-a, la Ternovca, “automobilistul” Yehor Kondratiuk a deschis scorul în min. 22, iar Saleh Yahaya a egalat la unu în min. 49.

 

Pe 25 octombrie 2020, la stadionul Zimbru-2, echipele n-au marcat niciun gol și au împărțit punctele.

 

Cel mai recent duel dintre cele două formații s-a disputat pe 12 martie 2021, în etapa a XXV-a. La stadionul Sheriff, Dinamo-Auto s-a impus cu 3-0, iar Shahrom Samiev și-a trecut în cont un hat-trick.

 

Zimbru și Dinamo-Auto au jucat și în Cupa Moldovei. Dacă în 2014 și 2017, Zimbru se impunea cu 1-0 și 4-0, atunci semifinala din 2018 a fost una plină de dramatism. Învingătoarea s-a decis la penalty-uri, după ce în timpul regulamentar și în prelungiri nu s-au marcat goluri. Dinamo-Auto a fost foarte aproape de o calificare în premieră în finala competiției, după ce jucătorii de la Zimbru au ratat primele 3 lovituri de pedeapsă. Până la urmă, echipa chișinăuiană a câștigat cu scorul de 5-4.

 

Zimbru a obținut trei victorii și o remiză în ultimele 10 meciuri de campionat.

 

De partea cealaltă, Dinamo-Auto a obținut două victorii și trei remize în ultimele 10 meciuri, și n-a mai simțit gustul victoriei de 6 partide. Iar după înfrângerea cu Sheriff din etapa trecută, “automobiliștii” au căzut pe locul 6 în clasament.

 

Reușita mijlocașului luxemburghez Sebastien Thill din min. 72 în poarta lui Victor Straistari s-a dovedit a fi golul cu nr. 400 încasat de Dinamo-Auto în Divizia Națională.

 

Fundașul echipei Dinamo-Auto, Serghei Gafina, este suspendat pentru meciul de azi, pentru cumul de cartonașe galbene.

 

În același timp, Vadim Dijinari, Oleksandr Masalov (ambii, Dinamo-Auto) și Valentin Chișca (Zimbru) au drept de joc în meciul de azi, după ce au fost suspendați în etapa trecută.

 

În clasament, Zimbru este pe locul 8, cu 23 de puncte, în timp ce Dinamo-Auto se află pe locul 6, cu 41 de puncte acumulate.