• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Trofeul Cupei Moldovei a revenit la Casa Fotbalului

19 mai 2021 de Ion Buga
GALERIE
Foto: facebook.com/FCPetrocub

Cupa Moldovei va avea un alt deținător în acest an. Trofeul transmisibil a revenit ieri la Casa Fotbalului de la ultima câștigătoare, Petrocub Hîncești. Pe 30 mai acesta va fi înmânat unei alte echipe, cea care învinge în finala dintre Sheriff Tiraspol și Sf.Gheorghe Suruceni. 

 

Aceleași formații au luptat și acum doi ani, în finala, în cadrul căreia a fost a fost prezentat noul trofeu. Acesta are 65 de centimetri înălțime și cântărește 10 kilograme, este făcut din alamă și bronz, placat cu argint și aur de 24 de carate. Baza este formată din oțel inoxidabil, aluminiu, acril și lemn. Proiectul noii Cupe a fost executat timp de 6 luni de către diferite companii, care au ținut cont de cerințele înaintate de FMF. 

 

În acest sens, FC Petrocub a organizat o acțiune inedită pentru fanii săi. Peste 300 de susținători ai hînceștenilor au asistat la un antrenament deschis al echipei, în cadrul căruia au avut ocazia să facă poze cu trofeul Cupa Moldovei, primul din istoria lui Petrocub.

 

De asemenea, suporterii au participat la o sesiune foto cu jucătorii, staff-ul tehnic și conducerea echipei, precum și au cules autografe de la favoriții lor, care recent au devenit în premieră și vicecampioni ai Moldovei. Printre participanți s-au numărat mai mulți copii de la Academia clubului din Hîncești, care au venit la acest eveniment interesant împreună cu prietenii sau părinții.