• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Petrocub a devenit în premieră vicecampioană a Moldovei

12 mai 2021 de Ion Buga

În urma rezultatelor înregistrate în etapa a XXXII-a a Diviziei Naționale, Petrocub Hîncești și-a asigurat locul doi în acest sezon fotbalistic. Este cel mai bun rezultat din istoria echipei din Hîncești în liga superioară a fotbalului moldovenesc. Astfel, Petrocub va reprezenta țara noastră în prima ediție a Europa Conference League.

 

Federația Moldovenească de Fotbal adresează felicitări echipei Petrocub cu acest rezultat și îi dorește noi victorii atât pe arena națională, cât și pe cea internațională.

 

În sezoanele 2017, 2018 și 2019, Petrocub s-a clasat pe poziția a treia a podiumului de premiere a Diviziei Naționale, evoluând ulterior în preliminariile Ligii Europei. 

 

Anul trecut, echipa pregătită de Lilian Popescu și-a trecut în palmares și primul trofeu. Este vorba de Cupa Moldovei, grație victoriei din finala cu Sf.Gheorghe în urma executării loviturilor de departajare, scor 5-3.

 

Stabilitatea şi managementul progresiv din ultimii ani au permis clubului să dezvolte propria şcoală de fotbal, cu 8 grupe de copii, precum şi infrastructura necesară. Stadionul municipal din Hînceşti a fost printre primele care au beneficiat de suportul FMF la instalarea sistemului de iluminare nocturnă. 

 

În același timp, prestaţiile bune din ultimii ani au deschis drumul jucătorilor de la Petrocub spre diferite echipe naţionale ale Moldovei.  

Foto: FC Petrocub